Luontokuvasta näyttelykuva I

Kuvaus, valinta, editointi ja tulostus

Aika ja paikka

23. - 26.1.2018,  Kuusamo-opisto.

Kohderyhmä

Luontovalokuvauksen harrastajat, jotka haluvat oppia näyttelykuvien tekemistä ja kuvien valintaa näyttelykokonaisuudeksi.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Tavoitteena on oppia tekemään omista luontovalokuvista näyttely. Tähän prosessiin liittyy kuvien ottaminen, kuvien valinta, editointi ja tulostus.

 

Sisältö

Kurssin aikana kuvaamme Kuusamon talvisissa maisemissa ja perehdymme näyttelykuvien tulostamiseen. Opettelemme kalibroimaan näytön ja tekemään tulostusympäristön sellaiseksi, että tulostettu kuvasi sävyt näyttävät samalta kuin mitä se näytöllä näkyy. Tutuksi tulevat tulostuksen työnkulku ja eri tulostusmateriaali vaihtoehdot, sekä asiat mitkä kannattaa huomioida näyttelyä suunniteltaessa ja tehtäessä. Näyttelytilan valaistuksella on suuri merkitys siihen miltä kuviesi sävyt näyttävät. Perehdymme näyttelyn rakenteeseen ja asioihin kuinka saat näyttelykuvillasi olennaisen viestin perille katsojalle.

Kurssin hintaan sisältyy kolmen max 40 x 60 cm (tai vastaavasti kuuden 20 x 30 cm) kuvan sarjan tulostaminen opiston suurkuvatulostimella.

Huomioitavaa

Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla. Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.

Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta ja retkiolosuhteista antaa lisätietoa Paavo Hamunen p. 045-1242 909 tai paavo.hamunen@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

 

Hinta

1) 470 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 360 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 17.12.2017 mennessä.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen