Kasvintuntemus ja -valokuvaus

Aika ja paikka

26.6. – 30.6.2017, Kuusamo-opisto.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta sekä kiinnostus kasvien tunnistamiseen ja valokuvaukseen.

Kouluttaja

Suojelubiologi Anne Jäkäläniemi ja luontovalokuvaaja Petteri Törmänen

Tavoitteet

Saada perustiedot Kuusamon alueen luonnon peruslajistoon ja erikoisuuksiin kuuluvista kasveista. Valokuvaaminen kasvitietojen tallentamisen välineenä.

Sisältö

Teoriaa ja maastoretkiä. Retkillä tutustutaan sekä Suomessa yleiseen kasvilajistoon että Kuusamon kasviharvinaisuuksiin. Kuusamon alue on yksi lajistokeskittymä Suomessa. Kurssilla opetellaan tunnistamaan kasveja niiden rakenteiden perusteella. Kurssilla opitaan kasvikuvauksen tekniikka teoriassa ja käytännössä. Tärkeintä osa-alueita on mm. syväterävyyden hallinta lähikuvauksessa, jalustan käyttö ja valotus. Tarkoitus on, että jokainen kurssilainen saa kurssin tuloksena varsin edustavan valikoiman Kuusamon kasviston tyyppilajeista ja erikoisuuksista. Kuvat ovat hyvä vaihtoehto kasvien keräämiselle ja prässäämiselle varsinkin kasvierikoisuuksien kohdalla, jolloin kasvien keräämistä ei suositella. Ajankohta on kasvien tunnistamiseen otollinen, esimerkiksi silloin kukkivat suokämmekät ja tikankontti (Huom! Kylmä tai lämmin alkukesä vaikuttavat kukinta-aikoihin), joten parasta kukinta-aikaa eri lajien osalta ei voi ennustaa, mutta kurssiaikaan on aina runsaasti kasveja kukalla.

Huomioitavaa

Kurssilaiset voivat kuvata omalla kuvauskalustollaan tai lainata opiston digitaalisia järjestelmäkameroita. Digikamerassa tulee olla valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja objektiivit, jalusta sekä tallennusmediat. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja ”sisäänajetut” jalkineet sekä termospullo.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 400 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen),  kuljetukset kuvausretkille  ja saunan kaksi kertaa
2) 300 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja päivällinen sekä kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 15.5.2017 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Kurssilla on tilaa, jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 12.6.2017 saakka.

Ilmoittaudu koulutukseen