Kengänvalmistuksen perusteet

Puolikenkien tai nilkkureiden valmistus

Aika ja paikka

3.7. – 8.7.2017, Kuusamo – opisto

Kohderyhmä

Soveltuu ensisijaisesti kengänvalmistuksen alkeet hallitseville harrastajille.

Kouluttaja

Suutarit Roosa Mattsson ja Maisa Salonen

Lisätietoja kouluttajista http://kenkapajapihka.fi/

Tavoitteet

Tavoitteena on, että jokaisella kurssin päättyessä on yhdet huolellisesti tehdyt ja sopivat jalkineet sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Jokainen kurssilainen voi valmistaa vain yhdet jalkineet. Kurssilla saa valmistaa joko matalakorkoiset puolikengät tai nilkkurit.

Sisältö

Kurssilla keskitytään tavallisten perusjalkineiden valmistukseen perinteisillä suutarin työmenetelmillä. Pääosa ohjelmasta muodostuu käytännön työskentelystä ja sen ohessa annettavasta opetuksesta ja yksilöllisestä ohjauksesta. Opetusta kurssilla annetaan vain perinteiseen tapaan valmistettavista matalakorkoisista puolikengistä tai nilkkureista. Teoriaopetus annetaan keskitetysti koko kurssille.


Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

 

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, esim. kynä, viivain, mittanauha ja hyvät sakset. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet ja nahkatyökaluja, nekin voi ottaa mukaan.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä parkkinahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut perinteisten nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset kengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit. Opistolla on perusmuotoiset lestit valmiina kurssin ajaksi. Tämän vuoksi kurssilaisilta tiedustellaan ilmoittautumisen jälkeen kengän numero sekä millaiset kengät haluaa valmistaa.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 460 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 330 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 270 €, sisältää pelkän opetuksen

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.2.2017 klo 8.00. Ilmoittautuminen 10.3.2017 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Kurssilla on tilaa, jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 19.6.2017 saakka.

Ilmoittaudu koulutukseen