Kuvataidekoulutus

Kuusamo-opistolla on pitkät perinteet kuvataiteidenopetuksessa. Opetusta annetaan niin koko lukuvuoden kestävällä opintolinjalla, lasten ja nuorten kuvataidekoulussa kuin lukuisilla lyhytkursseillakin.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulu on 5-18-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua kuvataideopetusta.

Kuvataidelinjalla tavoitteena on tarjota opiskelijalle perustiedot ja -taidot kuvataiteen eri osa-alueista ja erikoistekniikoista. Opiskelu opintolinjalla sopii hyvin esim. töistä tai opiskeluista välivuotta pitävälle, valmentavaksi vuodeksi ennen jatko-opintoihin hakeutumista tai harrastajalle rautaisannokseksi omaa kiinnostuksen kohdettaan. Linjan opiskelijoilla on myös mahdollisuus lukuvuoden aikana suorittaa kuvataiteen perusopinnot (25 op) Lapin yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti.

Ympäri vuoden järjestettävillä lyhytkursseilla asiantuntija-opettajat antavat opetusta kuvataiteiden perusasioissa kuin erikoisaloissakin. Kesällä järjestettävä Kuusamon taideleiri on valtakunnallisesti arvostettu kurssitapahtuma, jolla on yli 40 vuoden perinteet.

Kuusamo-opistolla on käytettävissä nykyaikaiset ammattitasoiset perinteisen ja digitaalisen kuvataiteen koulutustilat sekä laitteet ja ohjelmistot. Kuusamo-opiston toimitilat sijaitsevat rauhallisella paikalla Kuusamon keskustassa, kävelymatkan päässä kaupungin palveluista. Kurssit sisältävät asiantuntevan opetuksen lisäksi majoituksen ja ruokailut.

Photography and arts students from Kuusamo College together with students from the University of Lapland had one week (Monday-Friday 12th-16th Jan 2015) to create a big snow sculpture outside the school.

Time Lapse photographed by Tomi Rantanen.