Kuvataidelinja 2017-18

Aika ja paikka

Kuvataidelinja ei käynnistynyt lukuvuonna 2017-2018. Haku lukuvuoden 2018-2019 kuvataidelinjalle käynnistyy keväällä 2018. Tiedot päivittyvät näille sivuille.

Kohderyhmä

Opiskelu opintolinjoilla sopii hyvin esim. valmentavaksi vuodeksi ennen jatko-opintoihin hakeutumista. Töistä tai opiskeluista välivuotta pitävälle tai harrastajalle, joka haluaa kehittää osaamistaan kuvataiteessa sekä toteuttaa omia taideprojekteja

Tavoitteet

Tavoitteena on tarjota opiskelijalle perustiedot ja -taidot perinteisen ja digitaalisen kuvataiteen työtavoista.

Sisältö

Kuusamo-opiston kuvataidelinjan tavoitteena on antaa opiskelijoille edellytykset kehittää osaamistaan kuvataiteessa sellaiselle tasolle, mistä voi lähteä omatoimisesti jatkamaan taideharrastusta eteenpäin tai hakeutua jatko-opintoihin, joissa taiteen osaaminen katsotaan eduksi. Lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Kuvataidelinja on läpileikkaus taiteen tekemiseen sekä perinteisin että digitaalisen median menetelmin. Pääasialliset opetusalat ovat grafiikka, maalaus ja piirustus. Lukuvuoden alussa painottuvat perustekniikoiden ja materiaalien käytön opettelu niin, että lukuvuoden lopussa opiskelija kykenee omatoimiseen työskentelyyn ja oppimiensa taitojen syventämiseen haluamallaan kuvataiteen osa-alueella. Perustekniikoiden rinnalla erityisesti piirtämisessä opitaan myös digitaalisten työkalujen käyttöä. Pääasiallisten opetusalojen ohella linjalla perehdytään valokuvaukseen sekä syvennytään erilaisten taideprojektien tekemiseen. Lukuvuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus omien projektien tekemiseen. Opettajat ohjaavat jatko-opintoihin hakeutumiseen ja opastavat jatko-opiskelupaikkojen esivalintatehtävien tekemisessä ja antavat neuvoja pääsykokeita varten.

Kuusamo-opistolla on käytettävissä hyvät koulutustilat (maalausateljee, metalligrafiikan työtilat ja  iMac-luokka) työvälineet ja ohjelmistot (Adobe Master Collection). Opiskelijalta ei edellytetä omia työvälineitä. Myös valokuvauksen jaksoihin opisto antaa tarvittaessa laadukkaan kuvauskaluston opiskelukäyttöön.

Huomioitavaa

Jatko-opintojen suunnittelussa huomioi, että lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Lisätietoja

Opintolinjalla annetaan yleiskuva opetettavasta pääaineesta. Opiskelija saa linjalla lähtökohdan alan ammatillisiin opintoihin tai itsenäiseen työskentelyyn harrastuksensa parissa. Opintojen kesto on lukuvuoden aikana 34 opiskelijaviikkoa. Lähiopetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Suurin osa opetuksesta muodostuu oman pääaineen opinnoista. Opiston tilat ja laitteet ovat opiskelijoiden käytettävissä yleensä myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelijan on mahdollista täydentää ohjatussa opetuksessa saamaansa perusosaamista aktiivisella itseopiskelulla.

Kuvataidelinjan opetussuunnitelma

Opiskelu oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Tietyin edellytyksin mahdollisuus myös opintoseteliavustukseen, joka kattaa osin opintomaksut.

Hinta

Katso lisätietoa opiskelukustannuksista kohdasta opintomaksut.

Ilmoittautuminen

Hakeminen opintolinjalle tapahtuu nettisivujemme hakulomakkeella tai vapaamuotoisesti kirjallisesti viimeistään 31.7.2017 mennessä. Hakijoilta edellytämme ennen muuta halua kehittää itseään valitsemallaan alalla. Hakuajan päätyttyä 31.7. tieto valinnasta ilmoitetaan viimeistään 31.7.2017 alkavalla viikolla. Noudatamme joustavan haun periaatetta, jonka mukaan opiskelijoita valitaan jo ennen hakuajan päättymistä, jotta opiskelija saa tiedon valinnasta ajoissa, esim. aikuisopintorahaa ja muuta tukea hakevat voivat ajoissa varmistaa opiskelijapaikan, ja sen myötä järjestellä opintojen rahoitus yms. asiat.

Opiskelupaikan varausmaksuna perimme 50 euroa, jota ei palauteta opiskelupaikan peruneelle, mutta hyvitetään ensimmäisen opintomaksun laskutuksen yhteydessä. Hakuajan päätyttyä voi vielä tiedustella peruutuspaikkoja

Hakulomake