Luova lähikuvaus luonnossa

Aika ja paikka

5.-9.6.2017, Kuusamo-opisto.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu valokuvauksen perusteet hallitsevalle valokuvaajalle.

 

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaajat Paavo Hamunen ja Susanna Aarnio

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on oppia käyttämään luovasti eri kuvaustekniikoita kasvien ja muiden yksityiskohtien kuvauksessa.

Sisältö

Makro- ja yksityiskohtakuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten erityispiirteiden esittämisessä.

Kun lähikuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista. Olo on sekä kuvaajalla että katsojalla kuin Liisalla ihmemaassa!

Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi.

Kasvi- ja yksityiskohtakuvauksen kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman ja luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina ja abstraktioina sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen.

Opetamme myös luovaa sommittelua ja perinteisen ”kultaisen leikkauksen" murtamista uusien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.

Huomioitavaa

Kurssilaiset voivat kuvata omalla kuvauskalustollaan tai lainata tarvittaessa opiston digitaalisia järjestelmäkameroita (Nikon).

Mukaan ulkoiluun soveltuva vaatetus (myös sadevaatteet) sekä hyvät jalkineet, termospullo, vesipullo ja reppu.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Hinta

1) 430 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen),  kuljetukset kuvausretkille  ja saunan kaksi kertaa
2) 350 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja päivällinen sekä kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 1.5.2017 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa). 

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella. 

Ilmoittaudu koulutukseen