Pronssivalu

Aika ja paikka

16.-23.9.2017, Kuusamo-opisto

Kohderyhmä

Soveltuu soveltuu ammattilaisille ja sellaisille kuvataiteen harrastajille, joilla on jo aikaisempaa kokemusta kuvanveistosta

Kouluttaja

Kuvanveistäjä Raimo Jaatinen

Sisältö

Kurssi alkaa la 16.9. klo 9 ja päättyy la 23.9. klo 16. Opetusohjelma muotoutuu kurssilaisten töiden edistymisen ja muiden tilanteiden mukaan. Ohjattua työskentelyä on yleensä päivittäin klo 9 - 16, töiden vaatiessa (esim. muotin poltto) muulloinkin. Työtilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin.

Kurssi muodostuu kurssilaisen itsensä valmistaman pienikokoisen työn valamisesta perinteisellä vahavalumenetelmällä, jolloin käydään läpi kaikki perinteiseen pronssivaluun kuuluvat vaiheet. Mallit muotoillaan suoraan vahasta ennen kurssia tai sen alkuvaiheessa. Vahamallin päälle valmistetaan kipsin ja tiilimurskan seoksesta muotti, joka poltetaan. Lopullinen pronssityö valetaan valmistettuun muottiin.

Huomioitavaa

Opistolla on tarvittavat perusvälineet ja -materiaalit, mutta myös omia välineitä voi tuoda mukanaan. Varsinkin, jos tulet omalla autolla, kannattaa mukaan pakata runsaampikin työkalu- ja tarvikevarustus. Tarpeellisia ovat mm. vasara, tongit, puukko, sakset, kaksi pakkelilastaa (kapeampi ja leveämpi), messinkiharja, 1 - 2 metallin työstöön soveltuvaa viilaa, muovailuvälineet, työkäsineet, pölyä suodattavat hengityssuojaimet sekä myös kuulo- ja silmäsuojaimet. Mikäli omistat pienen kulmahiomakoneen, nauhahiomakoneen ("Raspi-Roopen") tai Dremel- pienoisporakoneen, tuo mukanasi jos voit. Omat työkalut ja tarvikkeet helpottavat kurssilla työskentelyä, mutta niiden hankkiminen ei ole edellytyksenä kurssille osallistumiselle. Opiston välittämistä materiaaleista laskutetaan erikseen henkilökohtaisen kulutuksen mukaan. Materiaalimaksu on 35 € / kg suhteutettuna valmiin pronssityön painoon. Maksuun sisältyvät pronssi, kipsi, vaha, kaasu, tiilimurska ja pientarvikkeet. Mahdollisista lisämateriaaleista veloitetaan erikseen kulutuksen mukaan.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 350 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, aamiaisen, lounaan ja saunan kaksi kertaa
2) 250 €, sisältää opetuksen ja lounaan
3) 195 €, sisältää pelkän opetuksen

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 1.9.2017 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Hakulomake