Henkilökuvaus studiossa ja luonnossa

Aika ja paikka

16. – 20.7.2018, Kuusamo-opisto.
Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy perjantaina klo 13. Opiskelua yhteensä 39 tuntia.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu studiokuvauksesta kiinnostuneille vasta-alkajille. Kuvaaminen tapahtuu digitaalikameroilla ja painottuu henkilö/muotokuvaukseen. Aiempaa kuvauskokemusta ei vaadita.

Kouluttaja

Valokuvauksen opettaja Risto Raunio

Tavoitteet

Muoto/henkilökuvausta studiosalamalaitteilla Kuusamo-opiston kuvausstudiossa sekä sään salliessa ulkona vallitsevassa valossa hyödyntäen lisävaloina led-valaisimia. Kuvien käsittelyä Adobe Lightroom – ohjelmalla sekä kuvien tulostamista.

 

Sisältö

Studiokuvauksen ja -valaisun perusteita ja perehtymistä studiosalamalaitteiden, led-valaisimien ja erilaisten heijastimien käyttöön. Erilaisten valaisujen ja kuvausasentojen demonstrointia. Työskentelyä kahden tai kolmen hengen ryhmissä, joissa kukin vuorollaan toimii kuvaajana, mallina tai kuvausassistenttina.

Ulkona tapahtuvassa kuvauksessa perehdytään kuvattavan henkilön ja taustan välisiin valaistusolosuhteisiin sekä terävyysaluetta koskeviin seikkoihin ja perehdytään eri tapoihin sijoittaa henkilö suhteessa taustaan.

Ulkokuvauksessa käytetään tarvittaessa lisävalona kameran salamalaitetta ja/tai led-valaisimia sekä heijastimia.

Kuvien käsittelyä Adobe Lightroom – ohjelmalla (aiempaa kokemusta ei tarvita). Perehdyttämistä laadukkaan tulosteen aikaan saamiseen (esim. kuvan kokoon ja resoluutioon liittyvät seikat).

Kuvien tarkastelua, arviointia ja tulostamista.

Huomioitavaa

Kurssilla suositellaan käytettäväksi järjestelmäkameraa. Objektiiviksi riittää perus-zoomobjektiivi  sekä lyhyt teleobjektiivi, esim 70-200 mm. tai vastaava. Mikäli et omista omaa järjestelmäkameraa, voit lainata sen opistolta kurssin ajaksi.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 345 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja saunan kaksi kertaa

2) 240 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 13.5.2018 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 27.5. saakka.

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittaudu koulutukseen