Kengänvalmistuksen alkeet

Valmista itselle sopivat kävelykengät.

Aika ja paikka

25.6. – 30.6.2018, Kuusamo – opisto

Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy lauantaina klo 13.

Opetusta on klo 9-16, mutta työskentely voi jatkua myös iltaisin. Oppitunteja yhteensä 44.

Kohderyhmä

Soveltuu aloitteleville harrastajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kenkien valmistuksesta. Opettajina on kaksi ammattitaitoista suutaria, jotka pystyvät opastamaan aloittelijaa kattavasti kengänteon alusta loppuun saakka.

Kouluttaja

Suutarit Roosa Mattsson ja Maisa Salonen

Lisätietoja kouluttajista https://www.pihkacollection.fi/pihkan-tarina/

Tavoitteet

Tavoitteena on, että jokaisella kurssin päättyessä on yhdet huolellisesti tehdyt ja sopivat jalkineet sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Jokainen kurssilainen voi valmistaa vain yhdet jalkineet. Kaikki tekevät samanlaiset matalat derby-malliset puolikengät oman kengänkokonsa mukaan.

Sisältö

Kurssilla keskitytään tavallisten perusjalkineiden valmistukseen perinteisillä suutarin työmenetelmillä. Pääosa ohjelmasta muodostuu käytännön työskentelystä ja sen ohessa annettavasta opetuksesta ja yksilöllisestä ohjauksesta. Opetusta kurssilla annetaan vain perinteiseen tapaan valmistettavista matalakorkoisista puolikengistä. Kengät valmistetaan liimakenkärakenteella. Teoriaopetus annetaan keskitetysti koko kurssille. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

 

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, esim. kynä, viivain, mittanauha, hyvät sakset. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet ja nahkatyökaluja, nekin voi ottaa mukaan.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä parkkinahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut perinteisten nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset kengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit. Opistolla on perusmuotoiset lestit valmiina kurssin ajaksi. Tämän vuoksi kurssilaisilta tiedustellaan ilmoittautumisen jälkeen kengän numero.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 480 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 345 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 280 €, sisältää pelkän opetuksen

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 31.3.2018 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssilla on tilaa, jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan!

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittaudu koulutukseen