Kengänvalmistuksen perus-/jatkokurssi

Puolikenkien tai nilkkureiden valmistus

Aika ja paikka

2. – 7.7.2018, Kuusamo – opisto

Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy lauantaina klo 13.

Opetusta on klo 9-16, mutta työskentely voi jatkua myös iltaisin. Oppitunteja yhteensä 44.

Kohderyhmä

Soveltuu ensisijaisesti kengänvalmistuksen alkeet hallitseville harrastajille.

Kouluttaja

Suutarit Roosa Mattsson ja Maisa Salonen

Lisätietoja kouluttajista http://kenkapajapihka.fi/

Tavoitteet

Tavoitteena on, että jokaisella kurssin päättyessä on yhdet huolellisesti tehdyt ja sopivat jalkineet sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Jokainen kurssilainen voi valmistaa vain yhdet jalkineet. Kurssilla saa valmistaa joko matalakorkoiset puolikengät tai nilkkurit. Kurssilaiset voivat valmistaa kengät itsenäisesti myös muilla jalkinerakenteilla.

Sisältö

Kurssilla keskitytään perusjalkineiden valmistukseen suutarin työmenetelmillä. Kurssilla annetaan opetusta matalavartisten ja nilkkakorkuisten liima- ja welt-kenkien tekoon. Kurssilaiset voivat valmistaa kengät itsenäisesti myös muilla jalkinerakenteilla. Pääosa ohjelmasta muodostuu käytännön työskentelystä ja sen ohessa annettavasta opetuksesta ja yksilöllisestä ohjauksesta. Teoriaopetus annetaan keskitetysti koko kurssille. Kurssin aikana on mahdollista valmistaa yhdet jalkineet.

Kurssin opettajina toimivat Roosa Mattsson ja Maisa Salonen PIHKA collectionista.

Työvaiheet ovat:

  1. jalkojen mittaus ja lestien muotoilu
  2. mallin suunnittelu ja kaavoitus
  3. päällisten valmistus
  4. päällisten pinnaus lestille
  5. pohjitus
  6. viimeistely

Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

 

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, esim. kynä, viivain, mittanauha ja hyvät sakset. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet ja nahkatyökaluja, nekin voi ottaa mukaan.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä parkkinahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut perinteisten nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset kengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit. Opistolla on perusmuotoiset lestit valmiina kurssin ajaksi. Tämän vuoksi kurssilaisilta tiedustellaan ilmoittautumisen jälkeen kengän numero sekä millaiset kengät haluaa valmistaa.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 480 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 345 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 280 €, sisältää pelkän opetuksen

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 11.3.2018 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kurssilla on tilaa, jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan!

Kurssipaikan vahvistatte maksamalla kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä verkossa tai lähettämällämme laskulla eräpäivään mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittaudu koulutukseen