Maisemakuvauksen erikoiskurssi: Ruska, panoraamat ja useiden valotusten hyödyntäminen

Aika ja paikka

12. – 16.9.2018, kurssi alkaa keskiviikkona klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 13.00. Opiskelua yhteensä 36 oppituntia.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta ja kiinnostus opiskella maisemavalokuvausta kuvausretkillä Kuusamon ruskamaisemissa.

Kouluttaja

Valokuvaaja Mikael Rantalainen, http://www.maisemanlumo.fi/

Tavoitteet

Kurssilla opiskellaan seuraavia maisemavalokuvauksessa tarvittavia taitoja ja menetelmiä:

- Miten toimitaan kuvauskohteessa: miten otetaan valo huomioon, miten kuvaa kannattaa lähteä sommittelemaan ja mitkä ovat oikeat asetukset kameraan? Miten ruskan värit saa parhaiten esille?
- Maisemakuvan perussäädöt tietokoneella (käytössä on Adobe Lightroom ja Photoshop Elements).
- Miten toimitaan tilanteessa kun yksi valotus ei riitä tallentamaan maisemaa, eli maiseman kontrasti on liian suuri kameralle.

Sisältö

Kuvausretket seudun kauneimmilla maisemavalokuvauspaikoilla, esim. Kiutakönkäällä, Iivaaralla ja Päähkänäkalliolla. Kuvausreissujen jälkeen käsittelemme kuvia tietokoneluokassa ja keskustelemme kuvista yhdessä. Mitkä kuvaustilanteen valinnat ovat onnistuneet, mitä kuvaustilanteessa olisi voinut tehdä toisin ja mitä kuvalle voi tehdä jälkikäsittelyssä?

Maisemavalokuvauksessa on usein tilanne että maiseman valoisuuserot ovat niin suuret ettei yksi valotus pysty tallentamaan sävyjä sekä vaaleille että varjoalueille. Tällöin kannatta ottaa useita valotuksia ja yhdistää ne myöhemmin. Harjoittelemme sekä kuvien ottamista yhdistämistä varten, että kuvien yhdistämistä. Yhdistämme valotuksia Lightroomin HDR-toiminnolla, ja tasojen ja maskien avulla (exposure blending -menetelmä) Photoshop Elementsillä. Tavoitteena on luonnollisen näköinen kuva jota ei voi helposti tunnistaa monesta valotuksesta yhdistetyksi. Lue lisää tästä aiheesta Mikaelin kotisivuilta:

http://www.maisemanlumo.fi/artikkelit/dynamiikan-laajentaminen-maisemavalokuvauksessa-hdr-ja-exposure-blending/

 

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla digikamera, jossa on valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja tallennusmediat. Jalusta on erittäin suositeltava. Mahdollisuus myös eri sopimuksesta lainata kuvausvälineitä. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja jalkineet sekä termospullo.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 440 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 340 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 22.8.2018 mennessä.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen