Edistynyt luova luontokuvaus

Löydä luontosi - luovan luontokuvauksen lumo

Aika ja paikka

18.3.-22.3.2019,  Kuusamo-opisto. Kurssi alkaa maanantaina klo 16.00 ja päättyy perjantaina klo 13.00 mennessä. Kurssi sisältää 38 tuntia lähiopetusta.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu jo perusasiat hallitseville, joita kiinnostaa syventyä luovan luontokuvauksen rajattomiin mahdollisuuksiin. Jos haet kuviisi omaa jälkeä käyttämällä kameran suomia mahdollisuuksia ja haluat avartaa omaa aiheen hahmottamista.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Tavoitteena on perehtyä luovaan kuvaustyöskentelyyn luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla.

Sisältö

  • Luova luontokuvaus avaa luonnon yksityiskohdat, muodot, värit, maisemat, tunnelmat ja eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä.
  • Luovan luontokuvauksen kurssilla tutkimme valon ja varjon kiehtovaa vuorovaikutusta, luonnon kuvauskohteita väreinä, muotoina ja abstraktioina ja harjoittelemme aiheiden pelkistämistä ja yksinkertaistamista.
  • Tutuksi kurssilla tulevat luova maisema- ja makrokuvaus, maalaaminen kameralla eli mm. monivalotustekniikan käyttö ja kameran hallittu liikuttelu valotuksen aikana.
  • Monipuolinen oman valokuvaustekniikan ja kamerakaluston hallintaa laajentaa luontokuvauksen mahdollisuuksia ja kuvaaja voi keskittyä olennaiseen eli omaan luovaan kuvausprosessiin.
  • Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimeen. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi.

Opetamme kurssilla myös luovaa sommittelua ja perinteisen kultaisen leikkauksen ”murtamista” uusien luovien ja eri tunnetiloja ilmentävien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.

Huomioitavaa

  • Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja keväiseen talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla.
  • Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.
  • Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta ja retkiolosuhteista antaa lisätietoa Paavo Hamunen p. 045-1242 909 tai paavo.hamunen@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

 

Hinta

1) 470 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 380 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuvausretkille.

3) 350 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 10.2.2019 mennessä.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen