Kengänvalmistuksen alkeiskurssi

Valmista itselle kävelykengät

Aika ja paikka

8. – 13.7.2019, Kuusamo – opisto

Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy lauantaina klo 13.
Opetusta on klo 9-16, mutta työskentely voi jatkua myös iltaisin. Oppitunteja yhteensä 44.

Kohderyhmä

Soveltuu aloitteleville harrastajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kenkien valmistuksesta. Opettajina on kaksi ammattitaitoista suutaria, jotka pystyvät opastamaan aloittelijaa kattavasti kengänteon alusta loppuun saakka.

Kouluttaja

Jalkinemuotoilija Roosa Mattsson ja suutarikisälli Maisa Salonen

Lisätietoja kouluttajista https://www.pihkacollection.fi/pihkan-tarina/

Sisältö

Valmista itse omat kenkäsi!

Kenkäkurssilla pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan itsellesi kävelykengät ammattitaitoisessa ohjauksessa. Voit huoletta tulla mukaan, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta nahkatöiden tekemisestä. Muistoksi kurssiviikosta saat itse valmistamasi kestävät jalkineet, joista on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Elämyksellisen viikon päättyessä jokaisella kurssilaisella on yhdet huolellisesti valmistetut kävelykengät sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Kaikki ensikertalaiset tekevät samanlaiset matalakorkoiset derby-malliset puolikengät oman kengänkokonsa mukaan. Kengät valmistetaan liimakenkärakenteella.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa jalkojen mittaus ja lestien muotoilu, mallin kaavoitus, päällisten valmistus, päällisten pinnaus lestille, pohjitus ja viimeistely

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon tai nahanleikkuuseen sopivan puukon. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voi halutessaan ottaa mukaan.


Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä pohjanahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset nahkakengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukanaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja sekä joitakin pohjamateriaaleja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. Opistolla on jokaiselle kurssilaiselle lestit lainattavaksi kurssin ajaksi, mutta jos kurssilaiselta löytyy omat lestit, ne kannattaa ottaa mukaan!

Jos sinulla tulee kysyttävää kengänvalmistukseen liittyen, voit olla suoraan yhteydessä Pihkaan maisa@pihkacollection.fi. Majoittumiseen ja muuhun opiston toimintaan liittyen ota yhteyttä Kuusamo-opistoon.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 480 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 365 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 325 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 12.5.2019 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kutsu, lasku (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä) sekä materiaalilomake, jolla tulee ilmoittaa oma kengän koko sekä haluttu materiaali 20.5.2019 mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittaudu koulutukseen