Maisemavalokuvaus: ruska ja vanhat metsät

Aika ja paikka

16.-20.9.2019, kurssi alkaa maanantaina  klo 9.00 ja päättyy perjantaina klo 13.00. Opetusta yhteensä 35 oppituntia.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta ja kiinnostus opiskella maisemavalokuvausta kuvausretkillä Kuusamon ruskamaisemissa ja vanhoissa metsissä.

Kouluttaja

Luontovalokuvaaja Petteri Törmänen

Tavoitteet

Kurssilla opiskellaan seuraavia maisemavalokuvauksessa tarvittavia taitoja ja menetelmiä:

- miten toimitaan kuvauskohteessa: miten otetaan valo huomioon, miten kuvaa kannattaa lähteä sommittelemaan ja mitkä ovat oikeat asetukset kameraan? Miten ruskan värit saa parhaiten esille?

- Ilta- ja yökuvauksen tekniikat

- kuvankäsittelyn perusteita

Sisältö

Jo ensimmäisenä päivänä maisemakuvauksen teorialuennon jälkeen ryhmä siirtyy Näränkävaaran erämaatilalle, joka sijaitsee vanhojen metsien keskellä korkealla vaaralla, josta on komeat näkymät eri puolille Kuusamoa. Maisemakuvaus tapahtuu sekä Närängän tilan lähimetsissä sekä muun muassa 2017 kesällä perustetun Hossan kansallispuiston maisemissa. Kuvauksen lomassa ja iltaisin ryhmä keskustelee Närängän pirtissä päivän kuvauksesta ja kuvauksen tekniikoista. Keskiviikkona on kuvauspäivän jälkeen paluu opistolle, jossa keskitytään torstaina ja perjantaiaamupäivänä kuvien käsittelyyn ja arviointiin yhdessä.

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla digikamera, jossa on valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja tallennusmediat. Jalusta on erittäin suositeltava. Mahdollisuus myös eri sopimuksesta lainata kuvausvälineitä. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja jalkineet sekä termospullo.

Lisätietoja

Näränkävaaran historiallinen erämaatila sijaitsee Etelä-Kuusamossa venäjän rajan välittömässä tuntumassa. Närängän päiväreiteillä on hyvä tutustua alueen monimuotoiseen luontoon.  Alueen metsien koskemattomuus on ainutlaatuinen sekä Suomen että koko läntisen Euroopan mittakaavassa.

Närängän tilan on metsähallitus kunnostanut pieteetillä alkuperäiseen asuunsa. Rakennus edustaa hienosti koillismaalaista rakennusperinnettä ja tarjoaa vierailijoilleen viihtyisät majoitus olosuhteet ja mahdollisuuden viettää aikaa lähellä koskematonta luontoa.

Närängän historiaa: http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/1795

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 360 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen (opistolla) ja ryhmämajoituksen Näränkävaarassa, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille. Kurssihintaan voi majoittua opistolle jo su 15.9.

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Näränkävaarassa ryhmä kokkaa yhdessä ruuat opiston järjestämistä aineksista.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 31.7.2019 mennessä. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoitamme kurssin toteutumisesta ja ilmoittautuneille lähetetään kutsu ja lasku. Kurssille voi ilmoittautua myös tämän jälkeen, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Maksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen