Linnut kevään huumassa

Opi lintujen käyttäytymistä ja lintukuvauksen tekniikoita.

Aika ja paikka

31.3. – 4.4.2020, Kuusamo-opisto. Kurssi alkaa tiistaina klo 16.00 ja päättyy lauantaina noin klo 18.00 mennessä. Kurssi sisältää 38 tuntia lähiopetusta.

Kurssihintaan sisältyy majoittuminen sunnuntaihin saakka, mutta sunnuntaina ei ole tarjolla aterioita.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta sekä kiinnostus oppia lintuvalokuvausta.

Kouluttaja

Ammattiluontovalokuvaaja ja lintumatkailuyrittäjä Olli Lamminsalo

Tavoitteet

Saada perustiedot lintuvalokuvauksen tekniikoista, välineistä, piilokojukuvauksesta ja toimimisesta erilaisissa kuvausympäristöissä.

Sisältö

Huhtikuun alkupuolella kevät kolkuttelee Koillismaalla ja ensimmäiset muuttolinnut ovat saapuneet, ja täällä talvehtineet linnut vierailevat edelleen ruokinnalla. Mahdollisia kuvattavia lintuja ovat mm. teeret soitimella, maakotka, merikotka, joutsenet, pulmuset, lapintiainen,  kuukkeli, koskikara. Pääkohteena kurssilla on kiihkeä teerensoidin, jota menemme kuvaamaan piilokojuista ennen auringon nousua. Teeren soidin on juuri alkanut, ja kukot ottavat mittaa toisistaan selvittääkseen kuka on soidinpaikan alfakukko.

Lisäksi pääsemme seuraamaan maa- ja merikotkia Oulangan kotkakuvauspaikalla, sekä pikkulintuja ruokintapaikalla. Kurssilla tutustumme teoriassa ja myös käytännössä kojukuvauksen eri muotoihin ja samalle käymme läpi eri lintulajien käyttäytymistä kuvaustilanteissa ja samalla opimme miten niiden käyttäytymistä luetaan. Kurssilla opit lintuvalokuvauksen perustekniikat, kuten tilanteeseen sopivan suljinajan ja aukon säätäminen, tarkennus liikkuvaan kohteeseen, valotuksen korjaus.

Kuvausretkien kuvien yhteistä katsomista ja arviointia.

Huomioitavaa

Kurssilla tarvitaan:

Kuvausvälineet

  • järjestelmäkamera (digi),
  • opistolta voi kysyä lainaan Nikon/Sigma 120-300 objektiiveja

Perusobjektiivien lisäksi ainakin teleobjektiivit on hyvä ottaa mukaan
- jalusta, kinopää kameran kiinnittämiseen kojussa (jos et omista kinopäätä, niin ilmoita asiasta etukäteen, niin järjestetään lainaksi)
– tallennusmedioita

Retkivarusteet
– lämmin retkeilyyn ja kojussa kuvaamiseen sopiva lämmin vaatetus
– lämpimät vettä hylkivät retkijalkineet tai kumisaappaat
– termospullo ja tarvittaessa lisäksi muu juomapullo

Lisäksi hyödyllisiä, mutta ei välttämättömiä välineitä
– läppäri (ei välttämätön, sillä opistolla on koneita kurssin käyttöä varten)
– lintu-oppaita, kiikari

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta antaa lisätietoa Olli Lamminsalo, puh. 0500-501706, olli.lamminsalo@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

Hinta

1) 474 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 382 €, sisältää opetuksen, lounaan, päivällisen sekä kuljetukset kuvausretkille.

3) 350 €, sisältää opetuksen, lounaan sekä kuljetukset kuvausretkille

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 28.2.2020 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen