Luontokuvat esille ihmisten ihailtavaksi!

Aika ja paikka

11.-15.3.2020,  Kuusamo-opisto. Kurssi alkaa keskiviikkona klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 13.00 mennessä. Kurssi sisältää 38 tuntia lähiopetusta.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu jo valokuvauksen perusasiat hallitseville.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Oppia säätämään omat kuvatiedostot näyttämään oikein tulosteissa, painokäytössä ja tietokoneympäristössä. Tekemään omista kuvista tulosteita, kuvakirjoja, sähköisiä julkaisuja. Oppia ajattelemaan aihealueita kokonaisuuksina.
Opettelemme työnkulun kuvaustilanteesta valmiiksi kuvaksi tulosteena ja tietokoneen ruudulla.

Sisältö

Näyttäviä kokonaisuuksia kuvistasi voit julkaista verkossa, voit tehdä näyttävän portfolion kuvistasi sähköisessä muodossa. Jos et ole sinut tietokoneiden kanssa, niin kuvien julkaisu ihmisten ilmoille käy perinteisesti printteinä, kuvakirjoina tai muilla tekniikoilla tuloste- tai valokuvapaperilla.
Kurssilla opettelemme säätämään kuvat oikein tulostusta varten. Opettelemme kalibroimaan näytön, opettelemme värinhallintaa, niin että tietokoneen ruudulla säätämämme kuva vastaa väreiltään tulostettua kuvaa. Perehdymme Lightroomin ja Photoshopin säätötyökaluihin ja tapoihin, millä saamme kuvistamme parhaimmat sävyt oikeat koot, niin printteihin ja sähköisiin julkaisuihin. Opettelemme kuvakirjan (digipaino ja perinteisen) tekemisen ideaa ja kuinka lähteä toteuttamaan sitä. Opettelemme tekemään sähköisen portfolion.

Liikkumme kevättalvisessa Kuusamossa kuvaamassa ja kokemassa luontoa. Kuukkelit, koskikarat, vaarojen laet, jokilaaksot ehkä revontulet ovat aiheinamme.

Huomioitavaa

  • Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja keväiseen talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla.
  • Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.
  • Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Lisätietoja

Ota mukaan myös reilusti omaa kuvamateriaalia teemoittain mitä voit käyttää kurssin aikana kuvausreissujen kuvien lisäksi.

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta ja retkiolosuhteista antaa lisätietoa Paavo Hamunen p. 045-1242 909 tai paavo.hamunen@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

 

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 392 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuvausretkille.

3) 360 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvaretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 16.2.2020 mennessä.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen