Jaa:

Kengänvalmistuksen kurssi

Valmista itselle kävelykengät

Aika ja paikka

12.–17.7.2021, Kuusamo-opisto

Kurssi alkaa maanantaina klo 9.00 ja päättyy lauantaina klo 13.00.
Opetusta on klo 9.0016.00, mutta työskentely voi jatkua myös iltaisin. Oppitunteja yhteensä 44.

Kohderyhmä

Soveltuu aloitteleville harrastajille, ja jo jonkin verran kenkiä valmistaneille. Opettajana on ammattitaitoinen jalkinemuotoilija, joka opastaa aloittelijaa kattavasti kengänteon alusta loppuun saakka.

Kouluttaja

Jalkinemuotoilija Roosa Mattsson
Lisätietoja kouluttajasta: https://www.pihkacollection.fi/pihka-collection/

 

Sisältö

Valmista itse omat kenkäsi!

Kengänvalmistuksen kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että kengänvalmistuksen alkeet hallitseville harrastajille.
Kenkäkurssilla pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan itsellesi kävelykengät tai nilkkurit ammattitaitoisessa ohjauksessa. Muistoksi kurssiviikosta saat itse valmistamasi kestävät jalkineet, joista on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.
Elämyksellisen viikon päättyessä jokaisella kurssilaisella on yhdet huolellisesti valmistetut jalkineet sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Kengät valmistetaan ohjatusti liimakenkärakenteella. Jos kurssilaisella on valmiudet valmistaa kengät muilla jalkinerakenteilla, hän voi työskennellä viikon ajan myös itsenäisesti.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa jalkojen mittaus ja lestien muotoilu, mallin suunnittelu ja kaavoitus, päällisten valmistus, päällisten pinnaus lestille, pohjitus ja viimeistely.

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon tai nahanleikkuuseen sopivan puukon. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voi halutessaan ottaa mukaan.


Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä pohjanahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset nahkakengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukanaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja sekä joitakin pohjamateriaaleja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. Opistolla on jokaiselle kurssilaiselle lestit lainattavaksi kurssin ajaksi, mutta jos kurssilaiselta löytyy omat lestit, ne kannattaa ottaa mukaan!

Jos sinulla tulee kysyttävää kengänvalmistukseen liittyen, voit olla suoraan yhteydessä PIHKA collectionin Roosaan (roosa@pihkacollection.fi). Majoittumiseen ja muuhun opiston toimintaan liittyen otathan yhteyttä Kuusamo-opistoon.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 515 €, sisältää opetuksen, majoituksen yhden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 415 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 385 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Yhden hengen huoneesta ei mene lisämaksua.
Majoittuminen jo sunnuntaina sisältyy kurssimaksuun.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 16.5.2021 mennessä kotisivujen kautta, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kutsu, lasku (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä) sekä materiaalilomake, jolla tulee ilmoittaa oma kengän koko sekä haluttu materiaali.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

 

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru