Jaa:

Tietoisesti luonnossa -viikonloppukurssi

Koe luonto uudella tavalla mielen hyvinvoinnin tukena.

Aika ja paikka

15.–16.7.2023, Kuusamo-opisto
Lauantai 15.7. klo 9 - 16
Sunnuntai 16.7. klo 9 - 16

Oppitunteja yhteensä 14.

Kohderyhmä

•    kokeneet ja kokemattomat luonnossa liikkujat, jotka haluavat syventää ja vahvistaa luontokokemuksiaan tietoisen läsnäolon keinoin
•    työelämän tai ruuhkavuosien kiireiset ahkeroijat, jotka tuntevat hyötyvänsä tietoisen läsnäolon mahdollistamasta mielen työrauhasta
•    kaikenikäiset luonnon terveyshyödyistä ja/tai luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet
•    tietoisen läsnäolon harjoittajat, jotka ovat kiinnostuneita syventämään harjoittamistaan luontoa hyödyntämällä

Kouluttaja

Kari Varkila

Sisältö

Oletko ajoittain tuskastunut jatkuvaan ärsyketulvaan? Tuntuuko, että työssäsi tai jokapäiväisessä elämässäsi joudut jakamaan huomiosi moniin asioihin tavalla, joka vaikeuttaa sinua saavuttamasta sinulle asetettuja tavoitteita tai mitä itse haluat? Tuntuuko, ettet pysty rauhoittumaan silloin, kun haluaisit ja sitä tarvitsisit? Oletko kuullut luonnon terveysvaikutuksista, muttet tiedä kuinka voisit hyödyntää niitä arkesi ja hyvinvointisi tukena?

Jos jokin tai jotkut ylläolevista asioista saavat vastakaikua mielessäsi, Tietoisesti Luonnossa viikonloppukurssi voi olla sinulle hyödyllinen hyppäys polulle, joka johtaa levolliseen mielen työrauhaan ja nykyistä rennompaan, mutta haluamiisi suorituksiin yltävään elämäntapaan. Viikonloppukurssiin voit liittää omatoimisen retkeilyn Koillismaan luontokohteissa.

Tietoisen läsnäolon (tietoisuustaitojen) harjoittaminen eli mindfulness on tunnetusti ja tutkitusti tehokas keino kiireisen, arjen paineista rasittuneen tai jopa stressaantuneen mielen rauhoittamisessa ja tasapainottamisessa. Tietoisuustaidot ovat hyödyllisiä kenen tahansa keskittymis- ja havainnointikyvyn parantamisessa ja pyrkimyksissä tehostaa mielen kykyä toimia harkitsevasti ja systemaattisesti kovienkin paineiden alla. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että tietoisuustaitojen säännöllinen harjoittaminen myös lisää hyvinvointia ja voi tuoda harjoittajalle selkeitä terveyshyötyjä.

Kaksipäiväisen Tietoisesti Luonnossa johdantokurssin tarkoituksena on antaa osallistujille perustiedot mindfulnessin harjoittamisen teoreettisesta taustasta sekä käytännön valmiudet siihen kuuluvien keskeisimpien meditaatioharjoitusten omatoimiseen suorittamiseen. Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina 9 – 16 Kuusamon opiston tiloissa. Lounastauko (omat eväät) on päivittäin 12 - 13. Osallistujat eivät tarvitse erityisvarusteita tai -välineitä, mutta pukeutumisen tulisi olla kevyeen sisäliikuntaan sopiva.

Kurssilaisille suositellaan mahdollisuutta laajentaa ja tehostaa tietoisuustaitojen harjoittamistaan osallistumalla elokuussa 2023 järjestettävällä Tietoisesti Luonnossa -kurssiviikolle, jonka aikana perehdytään monipuolisesti luontokokemusten mindfulness harjoittamista tehostavaan vaikutukseen ja luontokokemusten hyödyntämiseen tietoisen läsnäolon tukena. Kaksipäiväinen johdantokurssi antaa kuitenkin perusvalmiudet edetä tietoisuustaitojen harjoittamisen parissa ilman jatkokurssejakin.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Hinta

1) 80 €, sisältää opetuksen

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu 15.6.2023 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

 

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru