Jaa:

Kengänvalmistuksen jatkokurssi

Valmista itselle kävelykengät

Aika ja paikka

8.–13.7.2024, Kuusamo-opisto

Kurssi alkaa maanantaina klo 9.00 ja päättyy lauantaina klo 13.00.
Opetusta on klo 9.0016.00, mutta työskentely voi jatkua myös iltaisin. Oppitunteja yhteensä 44.

Kohderyhmä

Soveltuu jo jonkin verran kenkiä valmistaneille ja kengänvalmistuksen alkeet hallitseville harrastajille.

Kouluttaja

Sakari Jakobsson, suutari ja kengäntekijä
Joonas Ojalehto, jalkinemuotoilija AMK sekä jalkinemestari

Sisältö

Valmista itse omat kenkäsi!
 
Kurssilla on tarkoitus valmistaa nahkapohjaiset puoli- tai nilkkakengät. Kurssin lopuksi saat itse valmistamasi kestävät jalkineet, joista on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Opetusta annetaan reunos- weltti- tai liimapohjarakenteella valmistettavista jalkineista mutta myös puunaulapohjaisten jalkineiden tekeminen on mahdollista.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon tai nahanleikkuuseen sopivan puukon. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voi halutessaan ottaa mukaan.

Jalkineiden valmistamista varten opistolle on varattu mustaa ja ruskeaa pintanahkaa, vuorinahkaa sekä muut nahkapohjaisten jalkineiden valmistuksessa tarvittavat materiaalit.  

Mikäli haluaa käyttää muun tyyppistä tai väristä nahkaa, tai muuta päällismateriaalia kuin nahkaa on se hankittava itse. Myös erilaiset soljet, koristeet, kuminauhat, kumipohjat, erilliskorot ym. tulee hankkia itse.

Kurssilaisella olisi hyvä olla omat lestit mukana kurssille tullessa, mutta mikäli lestejä ei ole, valitaan sopivat lestit opiston varastosta. Lestit muokataan jalan mittojen ja halutun jalkinemallin mukaan.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 585 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 425 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 385 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk
Majoittuminen jo sunnuntaina sisältyy kurssimaksuun.

Ilmoitathan ilmoittautumisen lisätiedoissa mikäli haluat varata yhden hengen huoneen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 12.5.2024 mennessä kotisivujen kautta, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kutsu, lasku (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä) sekä materiaalilomake, jolla tulee ilmoittaa oma kengän koko sekä haluttu materiaali.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

 

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru