Jaa:
Julkaistu 25.11.2015

Kädentaitoja ja kuvataidetta Kuusamon kesässä

Lue viesti selaimella, klikkaa tästä »

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35
93600 Kuusamo
puh 050 444 1157

Kuusamo-opiston taide- ja käsityökurssit odottavat ilmoittautumistasi

 

Kädentaitoja ja kuvataidetta Kuusamon kesässä

Kuusamo-opiston kesän 2016 kurssitarjonta on julkaistu kotisivuillamme. Tarjoamme taide- ja käsityökursseja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin harrastajille ja ammattilaisille. Pidemmälle ehtineillä harrastajilla ja ammattilaisilla on mahdollisuus työskentelyyn myös omaan tahtiinsa.  Ammattitaitoiset opettajamme opastavat työskentelyssä.

Kädentaitokurssit käynnistyvät viikonloppukursseina jo toukokuun lopulla. Kaislakurssilla opetellaan Anelma Savolaisen ohjauksessa perustekniikoita ja saadaan uusia ideoita kaislan käyttöön. Betoni- ja mosaiikkitaiteen kurssilla Leila Kyngäs-Teeriniemi opettaa miten tehdään pieniä betonivaluja ja päällystetään mosaiikilla erilaisia materiaaleja. 

Kädentaitojen kursseista heinäkuun ohjelmassa jatkavat Puukonteko- ja Hopeatyökurssit. Puukkoseppä Mauri Heikkisen opastuksella käydään läpi puukon eri valmistusvaiheet sekä teräntaonta että puukon kahvan valmistus. Seija Posion johdolla sahaamalla, viilaamalla ja takomalla valmistetaan Hopeatyö -kurssilla mm. hopeakoruja. Kurssilla opetellaan erilaisia pintakoristeluita ja tummennusta sekä harjoitellaan juottamista. Muutoksena aiempiin vuosiin Kengänvalmistuksen peruskurssi järjestetään ennen Kengänvalmistukseen keskittyvää jatkokurssia. Peruskurssilla opettajina jatkavat viime vuoden tapaan Kenkäpaja Pihkan suutarit Maisa Salonen ja Veera Markkanen. Jatkokurssin opettajina ovat tuttuun tapaan jalkinesuunnittelija Joonas Ojalehto ja suutari Sakari Jakobsson.

Taidekurssien kesä aloitetaan perinteisellä Kuusamon Taideleirillä, joka on vanhimpia kuvataidetapahtumia koko Suomessa. Tulevan kesän leiri on järjestyksessä 45. Leirin kaksi viikkoa kestävään ohjelmaan kuuluu: grafiikka, kuvanveisto ja maalaus. Maalaukseen ja grafiikkaan on mahdollista osallistua vain yhden viikon ajan, mikäli irtautuminen arjesta kahden viikon ajaksi on haastavaa. Taideleirin lisäksi heinäkuussa on tarjolla kaksi Taidegrafiikan kurssia. Syksyn pronssivalukursseista tiedotamme lisää myöhemmin. Kuvataidekursseilla toimivat useammalta kesältä tutut opettajat taidegraafikko Mirja Mäki, taidemaalari Jyrki Poussu ja kuvanveistäjä Raimo Jaatinen.

Muutoksena aiempiin vuosiin kurssiviikot aloitetaan maanantaina jo klo 9 ja valtaosa kursseista päättyy perjantaina. Muutokseen päädyttiin julkisen liikenteen kulkuyhteyksistä johtuen. Näin pyritään parantamaan osallistujien mahdollisuuksia ajoittaa tulo- ja lähtöajat lento- ja bussiaikatauluihin. Kengänvalmistuskursseilla opetus jatkuu muista poiketen viikonloppuna. Kesän myöhäisemmästä alusta johtuen aloitamme heinäkuulle ajoittuvat kurssit aiemmasta poiketen jo viikkoa aiemmin heti juhannuksen jälkeen.

Betoni- ja mosaiikkitaide 18.-28.5.2016
Kaislakurssi 26.-29.5.2016
Kuusamon Taideleiri XLV 6. – 17.6.2016; taidegrafiikka, maalaus, kuvanveisto/pronssivalu
Kengänvalmistuksen perusteet 27.6. – 2.7.2016, ilmoittautuminen alkaa ma 1.2.2016 klo 8
Kengänvalmistuksen jatkokurssi 4. – 10.7.2016, ilmoittautuminen alkaa ma 1.2.2016 klo 8
Taidegrafiikka 4. – 8.7.2016
Hopeatyökurssi 4. – 10.7.2016
Taidegrafiikka 11. – 15.7.2016
Puukontekokurssi 11. – 15.7.2016

Tutustu tarkemmin kurssien sisältöihin kotisivuillamme! Syksyn kurssitarjonta täydentyy vuoden mittaan.

Betoni- ja mosaiikki

Kaisla

Kuvanveisto/pronssivalu

Taidegrafiikka

Maalaus

Kenkäkurssit

Hopeatyö

Puukonteko

 

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru