Julkaistu 12.12.2013

Kansainvälistä vilinää Kuusamo-opistolla

Joulukuussa Kuusamo-opistolla nähdään paikallisten pikkujoulunviettäjien lisäksi kansainvälisiä jouluvieraita.

Kolmena joulukuun viikonloppuna Kuusamo-opiston pihapiirissä on käynyt iloinen kuhina, kun majoitusrakennukset ovat täyttyneet kansainvälisistä vaihto-oppilaista, jotka ovat tulleet kokemaan ja näkemään pohjoisen elämää. ESN (Erasmus Student Network) Tallinn järjestää Tallinnassa vaihto-oppilaina oleville toimintaa niin opiskelupaikkakunnalla sekä lukukausittain matkoja Pietariin ja Lappiin. Lapin matkat ovat vuodesta toiseen olleet erittäin suosittuja ja tänä vuonna joulukuussa vieraanamme onkin kolmen viikonlopun aikana vierailemassa yhteensä 250 nuorta. Suurin osa nuorista tulee Euroopan maista, mutta kaukaisimmat vieraat ovat mm. Meksikosta, Intiasta ja Singaporesta.

Ryhmien ohjelmassa on tutustumista paikalliseen kulttuuriin, perinteisiin, historiaan ja luontoon, niin opastusten kautta kuin etenkin itse kokien. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pulkkamäki kohoaa kokemusten kärkijoukkoon, samoin kuten yhdeksi tärkeimmäksi kokemukseksi mainittu suomalainen sauna ja lähes jokaisen kokeilema pulahdus hyiseen avantoon. Myös revontulien näkeminen on ennakkoon odotetuimpia seikkoja ja pakkasten paukkuessa niiden "metsästys" onkin ollut palkitsevaa. Vierailut husky- ja porotiloilla tarjoavat erilaisia näkökulmia paikallisuuteen ja lyhyt patikointi talvisessa kansallispuistossa on tuonut rautaisannoksen kokemusta monien ensi kertaa kokemasta lumesta ja kylmyydestä. Tulen ympärillä nautitussa retkilounaassa on oma tunnelmansa, mutta päivän kruunaa erityisesti Kuusamo-opiston oman keittiön valmistama herkullinen, perinteinen suomalainen jouluateria, jossa erikoisemmatkin suomalaiset herkut, kuten rosolli katoavat nälkäisiin suihin.

Joulu jatkuu Kuusamo-opistolla aina loppiaiseen asti, sillä pihapiirissä nähdään kansainvälisten vaihto-oppilaiden lisäksi useampi bussillinen karjalaisia ja virolaisia lapsiperheitä ja koululuokkia myös omalta osaltaan tutustumassa suomalaiseen joulukulttuuriin.

« Takaisin