Aika
19.09.2025 - 08.05.2026
Etätapaamiset (5 kertaa) ovat perjantaisin klo 14.00–20.00 verkossa seuraavasti
19.9.2024
7.11.2024
16.1.2025
20.3.2025
8.5.2025
Reaaliaikaisten etätapaamisten lisäksi on itsenäistä työskentelyä, joka tapahtuu Claned-oppimisalustalla. Jokaisen etäkoulutusjakson jälkeen osallistujat suorittavat itsenäisesti väliharjoituksia, lukevat annettua materiaalia ja kirjoittavat oppimispäiväkirjaa. Oppimispäiväkirja palautetaan jokaisen opintojakson jälkeen ja osallistujat saavat siitä henkilökohtaisen palautteen.
kouluttaja
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa ja kouluttajina toimivat Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen asiantuntijakouluttajat
Susanna Heikari (KM): positiivisen pedagogiikan, laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen ja tietoisuustaitojen kouluttaja (CFM, mindfulness) Digitaalisten oppimisympäristöjen erityisasiantuntija
Pauliina Avola (KM): Kukoistava kasvatus -kirjan kirjoittaja, positiivisen pedagogiikan asiantuntija ja kouluttaja
Viivi Pentikäinen (VTM): Kukoistava kasvatus -kirjan kirjoittaja, positiivisen psykologian asiantuntija ja kouluttaja
Paikkatieto
Verkossa
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikilla koulutusasteilla työskentelevälle opetus-, kasvatus- ja ohjaushenkilöstölle. Ohjelma tarjoaa kattavan perehdytyksen positiiviseen pedagogiikkaan ja hyvinvointiopetukseen sekä näiden hyödyntämiseen opetus- ja kasvatustyössä. Koulutus on suunnattu perusopetuksen opettajille sekä muille kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille. Osallistua voivat myös esiopetuksen, taiteen perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön parissa työskentelevät.
Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti positiiviseen pedagogiikkaan ja laaja-alaiseen hyvinvointiopetukseen.
Koulutuksen teemat ja opintopistejako
Koulutus tukee ensisijaisesti osallistujien omaa hyvinvointia, jaksamista ja resilienssiä tutkittujen harjoitusten sekä välitehtävien avulla. Tämän ensimmäisen tärkeän tavoitteen lisäksi koulutus tarjoaa vahvaa tutkimukseen perustuvaa ymmärrystä ja osaamista menetelmistä, jotka vahvistavat osallisuuden ja turvallisuuden kokemusta sekä edistävät hyvinvointia ja oppimista kouluyhteisössä.
Sisällöt pohjautuvat tieteelliseen tutkimukseen hyvinvoinnista, oppimisesta ja yhteisöllisen hyvinvoinnin kehittämisestä sekä tarjoavat käytännössä toimivia, hyvinvointia, osallisuutta ja turvallisuutta tukevia menetelmiä, jotka voi suoraan soveltaa opetustyöhön. Koulutuksen aikana tehtävät harjoitukset ja tehtävät suunnitellaan tukemaan suoraan osallistujien oman työn kehittämistä. Ne keskittyvät kasvattajien ja oppijoiden hyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin, joita toteutetaan erilaisina toimintamalleina ja konkreettisina harjoituksina arjen tilanteissa.
Opiskelijat kirjoittavat koulutuksen ajan oppimispäiväkirjaa, jonka avulla seurataan oppimisprosessin etenemistä ja annetaan palautetta. Koulutuksen kirjallista materiaalia käsitellään opiskelijoiden kesken lukupiirissä, ja siitä käydään vertaiskeskustelua. Oppimista ohjataan jatkuvasti tavoitteiden mukaisesti kouluttajien antamien oppimistehtävien ja väliharjoitusten avulla. Koulutuksessa ei tehdä laajempaa lopputyötä, vaan jokaiselta koulutuskerralta annetaan useita pienempiä harjoituksia ja oppimistehtäviä.
Koulutusohjelman tavoitteena on vahvistaa hyvinvointiopetuksen ja positiivisen kasvatuksen osaamista sekä edistää osallistujien omaa hyvinvointia ja taitoja tukea oppilaiden hyvinvointia.
Koulutus tarjoaa
1490 €, laskutetaan neljässä erässä (syys-, marras-, tammi- ja maaliskuussa)
1.9. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.