Työskenteletkö raskaana olevien ja vauvaperheiden kanssa? Tai onko asiakkaasi / potilaasi raskaana tai pienen vauvan vanhempi? Tässä koulutuskokonaisuudessa saat ajankohtaista tietoa siitä, mikä muuttuu varhaisen vanhemmuuden myötä ja kuinka tuota muutosta voi hoidollisessa / terapeuttisessa työssä parhaiten hyödyntää. Koulutuspäivien aikana pääset ymmärtämään tämän elämänvaiheen erityisyyttä - sekä herkkyyttä että mahdollisuutta muutokseen mm. äitiystilan, isyystilan ja yhteisvanhemmuuden kautta. Saat työskentelysi tueksi lisäymmärrystä raskauden psykologisesta prosessista ja vanhemman yleisimpien mielenterveyden haasteiden vaikutuksista vanhemmuuteen ja varhaiseen vuorovaikutukseen sekä niiden hoitamisesta odotettava ja syntynyt vauva huomioiden. Opit havainnoimaan ja tukemaan vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta sekä vanhemman mentalisaatiokykyä.
Aika
21.02.2025 - 23.05.2025
Pe 21.2., 21.3., 25.4. ja 23.5.25 klo 9.00–16.00 etäopetuksena Zoomissa
kouluttaja
Psykologi, varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja (STOry) Piia Hyytinen
Piia Hyytinen on psykologi, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti ja kouluttajapsykoterapeutti sekä työnohjaaja. Piialla on yli 20 vuoden työkokemus lasten, nuorten ja heidän perheiden kanssa työskentelystä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Erityisosaaminen vauvaa toivovien, raskaana olevien ja pienten lasten perheiden hoidosta ja kuntoutuksesta sekä tämän asiakasryhmän palveluiden kehittämisestä.
Lastenpsykiatri, varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti Päivi Ronkainen
Päivi Ronkainen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti. Päivi työskentelee raskaana olevien ja vauvaperheiden kanssa ja kouluttaa aktiivisesti varhaisen vuorovaikutuksen ja kiintymyssuhteiden teemoista. Päivillä on vahva kokemus ja osaaminen raskaus- ja vauvavaiheen terapeuttisesta hoitamisesta erityisesti masennus-, ahdistus-, menetys- ja traumataustaisten vanhempien ja heidän vauvojensa kanssa sekä niin vauvan kuin vanhempienkin mielenterveyden huomioimisesta työskentelyssä.
Lastenpsykiatri, varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti ja pari- sekä perhepsykoterapeutti ja lasten ja nuorten yksilöpsykoterapeutti Kaisa Santala
Kaisa Santala on lastenpsykiatrian ja lastentautien erikoislääkäri, perhe- ja pariterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti sekä lasten ja nuorten yksilöpsykoterapeutti (myös lasten psykoterapian erityispätevyys). Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus lasten ja nuorten palvelujärjestelmässä sekä somatiikassa että psykiatriassa perus- ja erityispalveluissa. Psykoterapiaa Kaisa on tehnyt vuodesta 2012 perheiden ja lasten ja vauvojen ja vauvaa odottavien perheiden kanssa. Erityisosaaminen hänellä on pikkulasten psyykkisessä kehityksessä, sen häiriöissä sekä vuorovaikutussuhteissa ja niiden hoitamisessa. Kaisa työskentelee myös vanhempien kanssa vanhemmuuspsykoterapiassa. Kouluttaja on työskennellyt useissa eri pikkulapsipsykiatrisissa yksiköissä, ja hän tekee myös aktiivista psykoterapiatyötä vauvaperheiden kanssa. Kaisa toimii myös kouluttajana ja työnohjaajana. Tällä hetkellä hän työskentelee lastenpsykiatrina ja psykoterapeuttina omassa Huomiseen-yrityksessä ja tekee väitöskirjatutkimusta neuvola- ja kouluterveydenhuollon kyvystä havaita riskikehitystä.
Paikkatieto
Verkossa
Kohderyhmä
Koulutus rakentuu neljästä etäkoulutuspäivästä ja itsenäisestä työskentelystä koulutuspäivien välillä.
Pe 21.2.25 klo 9.00–16.00
Äitiystila, Isyystila ja Yhteisvanhemmuus
Pe 21.3.25 klo 9.00–16.00
Raskauden psykologinen prosessi ja vanhemman mielenterveyden haasteet
Pe 25.4.25 klo 9.00–16.00
Vanhemman ja vauvan välinen vuorovaikutus
Pe 23.5.25 klo 9.00–16.00
Mentalisaatio ja kehollinen mentalisaatio (PEMA)
Tämän koulutuksen oppimistavoitteet ovat seuraavat:
Nämä tavoitteet auttavat sinua kehittämään ammattitaitoasi ja ymmärrystäsi perinataaliajan mielenterveyden haasteista ja hoidollisista mahdollisuuksista.
920 €, laskutetaan kahdessa erässä:
Jos haluat laskutuksen yhdessä erässä, kirjaa toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä kohtaan Lisätietoja laskutukseen.
3.2.25 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.