Jaa:
Julkaistu 25.01.2017

Kuusamo-opiston kesä on täynnä luovuutta, oivalluksia ja elämyksiä!

Lue viesti selaimella, klikkaa tästä »

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35
93600 Kuusamo
puh 040 860 8715

Kuusamo-opiston uudistusten vuosi 2017

 

Alkanut vuosi on Kuusamo-opistolla monella tapaa uudistumisen vuosi. Syksyllä valmistui opiston keittiön täysi remontti, jonka ansiosta opistolla toimii nyt uudenaikainen ja monipuolinen keittiö ja noin sadan hengen ruokasali.

Maaliskuussa valmistuu myös opiston päärakennuksen juhlasalin remontti, jossa entinen juhlasali muuttuu ajanmukaiseksi ja monikäyttöiseksi teatterisaliksi. Uusi 104-paikkainen sali mahdollistaa teatteriesitysten lisäksi monenlaisten tapahtumien järjestämisen elokuvista musiikki- tai kuvaesityksiin. Keittiö ja ruokasali tukevat myös osaltaan tätä toimintaa.

Tulevana kesänä Kuusamo-opiston kurssipäiviä täydentävät musiikki- ja ruokaelämykset. Kurssiviikoilla järjestetään lauluilta, joka sään salliessa voidaan pitää myös ulkona opiston kauniilla pihamaalla. Opiston keittiö tarjoilee torstaisin perinneruokapäivällisen, johon kuuluu monipuolinen kattaus paikallisia herkkuja. Kurssiviikon aikana on myös mahdollista käydä karhukojulla katselemassa tai kuvaamassa villejä karhuja.

Kuusamo-opiston taide- ja käsitöiden kesäkurssitarjonnasta löytyy perinteiset suosikit, mutta myös jotain uutta ja innostavaa. Kesän polkaisee käyntiin perinteinen Kuusamon Taideleiri 5.-16.6. Taiteenaloina leirillä ovat grafiikka, pronssivalu ja maalaus. Maalaukseen ja grafiikkaan on mahdollista osallistua myös vain yhden viikon ajan.

Heinäkuussa ohjelmasta löytyy taidegrafiikkaa kahdella eri kurssilla Mirja Mäen johdolla. Mielenkiintoisina uutuuksina heinäkuulla on maisemamaalauskurssi Kuvataiteilija Jyrki Poussun opettamana, sekä Mirja Mäen puupiirroskurssi, jolla opetetaan mustavalkoista ja väripuupiirrosta, jossa suomalaiseen koivuvaneriin kaiverretaan opiskelijan oman luonnoksen pohjalta. Kaiverrettuja laattoja painetaan käsin eri väreillä japaninpaperiin.

Syksymmällä opetellaan maisemamaalausta erämaamaisessa luontomiljöössä, kun Jyrki Poussu vie kurssinsa Närängän erämaatilalle. Ruskaa ja vanhoja metsiä voi ikuistaa itse valitsemallaan maalaustekniikalla.

Kädentaitojen osalta kesällä puuhastellaan kenkien ja puukkojen parissa. Kengänvalmistusta opetellaan kolmella eri tason kurssilla. Alkeiskurssin lisäksi on tarjolla kengänvalmistuksen peruskurssi sekä jatkokurssi. Myös puukontekokurssi on jälleen ohjelmassa Puukkoseppä Mauri Heikkisen opastuksella.

Vuonna 2017 Kuusamo-opistolla alkaa myös Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelma, johon haetaan 12 opiskelijaa paneutumaan luontokuvaukseen monipuolisena ilmaisuvälineenä. Koulutuksessa luontokuvaus asetetaan erilaisten kehittämistoimien keskiöön ja sen toimintamahdollisuuksia tutkitaan työelämäläheisten ja elinkeinoelämän tarpeista nousevien projektien ja työpajojen kautta.

Tutustu tarkemmin kurssien sisältöihin kotisivuillamme! Syksyn kurssitarjonta täydentyy vuoden mittaan.

 

KUVATAIDE

Kuusamon XLVI Taideleiri 5.-16.6.2017 
Taidegrafiikka 3.-7.7.2017
Taidegrafiikka 10.-14.7.2017
Puupiirros 17.-21.7.2017
Maisemamaalaus 17.-21.7.2017
Maisemamaalauskurssi Närängän erämaatilalla 11.-15.9.2017
Pronssivalu 16.-23.9.2017

KÄSITYÖ

Kengänvalmistuksen alkeet 26.6.-1.7.2017,  ilmoittautuminen alkaa ke 1.2.2017 klo 8
Kengänvalmistuksen perusteet 3.-8.7.2017, ilmoittautuminen alkaa ke 1.2.2017 klo 8
Kengänvalmistuksen jatkokurssi 10.-16.7.2017, ilmoittautuminen alkaa ke 1.2.2017 klo 8
Puukontekokurssi 17.-21.7.2017

 

 

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru