Kuusamon taideleirin 50v. juhlaleiri

 

 

 

 

 

 

 

7. – 18.6.2021

Kuusamon Taideleiri on vanhimpia kuvataidetapahtumia koko Suomessa. Tulevan kesän leiri on juhlaleiri, koska se on järjestyksessä jo viideskymmenes. Miltei alusta alkaen leirin kaksi viikkoa kestävään ohjelmaan on kuulunut kolme perinteisen kuvataiteen pääalaa: grafiikka, kuvanveisto ja maalaus. Kuusamon Taideleiriltä ovat löytäneet innostavan työskentely-ympäristön lukuisat kuvataiteen harrastajat ja myös ammattimaiset kuvantekijät.  

 

Taideleirin ohjelmaan kuuluvista kolmesta taiteenalasta osallistujat voivat valita omansa:

Grafiikka: Metalligrafiikan perinteiset tekniikat akvatinta, mezzotinto ja viivasyövytys. Käytössä on taidegrafiikan tekemiseen suunniteltu verstas prässeineen, vetokaappeineen ja työkaluineen. Opettajana taidegraafikko, kuvataideopettaja TaM Mirja Mäki.

Maalaus: Taidemaalauksen perustekniikat ja työtavat eri materiaaleilla. Työskentelyä ateljeessa ja ulkona, maisema-, asetelma- ja mallimaalaus sekä vapaat aiheet.  Ensimmäisellä viikolla keskitytään erityisesti teoriaan ja toisella viikolla ohjelmassa mm. mallimaalaus. Opistolla on valoisa ja ilmava ateljee ja maalaustelineet. Maaleja ym. tarvikkeita voi ostaa paikallisesta taiteilijatarvikeliikkeestä, omiakin voi tuoda mukana. Opettajana taidemaalari, kuvataiteilija Jyrki Poussu.

Pronssivalu/kuvanveisto: Pienikokoisten veistosten muovailu vahaan, mallimuotoilu tai vapaat aiheet. Taidevalun perusteet teoriassa ja käytännössä, muottien valmistus ja poltto, valu pronssiin. Työverstas ja polttouuni, pronssi ja muut perusmateriaalit ovat opistolla.  Työskentelyssä tarvittavia pientyökaluja opistolla on niukalta. Omia työkaluja suositellaan otettavaksi mukaan. Soveltuu kokeneille kuvanveiston harrastajille ja ammattilaisille. Opettajana kuvanveistäjä Alex Suomi.

Yhteinen opetus

Tunnin jaksoina järjestetään useimpina arkipäivinä leirin aikana mallipiirustus- tai croquis-tuokioita sekä luentoja kuvataiteesta tai sitä sivuavista aiheista.

Hintatiedot:

Kurssimaksu:
2 viikkoa:

630 €, sisältää opetuksen, majoituksen yhden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
430 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
370 €, sisältää opetuksen ja lounaan

1 viikko:

390 €, sisältää opetuksen, majoituksen yhden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
275 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
245 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Yhden hengen huoneesta ei mene lisämaksua.
Kurssimaksuun sisältyy majoittuminen jo sunnuntaina.

Mikäli osallistut vain yhden viikon osuuteen, ilmoita asiasta lisätietoa kohdassa sekä valitsemasi hintaluokka. Pronssivalussa on mahdollista osallistua vain 2 viikoksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 10.5.2021 mennessä kotisivujen kautta;

tai suoraan toimistoomme; opisto@kuusamo.fi, puh. 040 860 8715

Koronatilanteen vuoksi olemme tehneet kurssijärjestelyihin muutoksia siten, että majoitus on pelkästään 1-hengen huoneissa.  Tämä voi vaikuttaa kurssin hintaan. Yhden hengen huoneen lisää ei kuitenkaan erikseen peritä.  

Osallistujamäärä on rajoitettu 8 henkilöön per kurssi niillä kursseilla, joilla on luokkatyöskentelyä. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua varasijalle, jos kurssi on täynnä, sillä jos epidemia rauhoittuu, nostamme osallistujamäärää.

Myös ruokailuihin ja kuljetuksiin olemme tehneet järjestelyjä, joiden avulla vähennämme lähikontakteja. Koska muutokset ovat koronan vuoksi mahdollisia, noudatamme joustavia peruutusehtoja.