Kuusamon XLVIII taideleiri

3. - 14.6.2019

Grafiikkaan ja maalaukseen mahdollisuus osallistua joko yhden viikon ajan 3. – 7.6.2019 tai molemmille viikoille 3. – 14.6.2019.

Kuusamon Taideleiri on vanhimpia kuvataidetapahtumia koko Suomessa. Tulevan kesän leiri on järjestyksessä 48.  Miltei alusta alkaen leirin kaksi viikkoa kestävään ohjelmaan on kuulunut kolme perinteisen kuvataiteen pääalaa: grafiikka, kuvanveisto ja maalaus. Kesän 2019 leirille osallistujat voivat grafiikan ja maalauksen osalta valita osallistuvatko leirille yhden vai kaksi viikkoa.   Yhden viikon osallistuminen on mahdollista vain leirin ensimmäiselle viikolle. Kuusamon Taideleiriltä ovat löytäneet innostavan työskentely-ympäristön lukuisat kuvataiteen harrastajat ja myös ammattimaiset kuvantekijät.  

Ohjelmaan kuuluvista kolmesta taiteenalasta kukin osallistuja voi valita omansa:

Grafiikka. Metalligrafiikan perinteiset tekniikat akvatinta, mezzotinto ja viivasyövytys.  Käytössä on taidegrafiikan tekemiseen suunniteltu verstas prässeineen, vetokaappeineen ja työkaluineen. Opettajana taidegraafikko, kuvataideopettaja TaM Mirja Mäki.

Maalaus. Taidemaalauksen perustekniikat ja työtavat eri materiaaleilla. Työskentelyä ateljeessa ja ulkona, maisema-, asetelma- ja mallimaalaus sekä vapaat aiheet.  Ensimmäisellä viikolla keskitytään erityisesti teoriaan ja toisella viikolla ohjelmassa mm. mallimaalaus. Opistolla on valoisa ja ilmava ateljee ja maalaustelineet. Maaleja ym. tarvikkeita voi ostaa paikallisesta taiteilijatarvikeliikkeestä, omiakin voi tuoda mukana. Opettajana taidemaalari, kuvataiteilija Jyrki Poussu.

Kuvanveisto / Pronssivalu. Pienikokoisten veistosten muovailu vahaan, mallimuotoilu tai vapaat aiheet. Taidevalun perusteet teoriassa ja käytännössä, muottien valmistus ja poltto, valu pronssiin. Työverstas ja polttouuni, pronssi ja muut perusmateriaalit ovat opistolla.  Työskentelyssä tarvittavia pientyökaluja opistolla on niukalta. Omia työkaluja suositellaan otettavaksi mukaan. Soveltuu kokeneille kuvanveiston harrastajille ja ammattilaisille. Opettajana kuvanveistäjä Alex Suomi.

Yhteinen opetus

Tunnin jaksoina järjestetään useimpina arkipäivinä leirin aikana mallipiirustus- tai croquis-tuokioita sekä luentoja kuvataiteesta tai sitä sivuavista aiheista. Yksi kokonainen päivä varataan luontoretkelle, leirin perinteiselle "Suurelle Korpivaellukselle", joka suuntautuu johonkin merkittävään alueella sijaitsevaan maisemakohteeseen.

Hinta:

2 viikkoa:

580 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
400 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
340 €, sisältää opetuksen ja lounaan

1 viikko:

375 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
265 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
230 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisämaksu 1 hh:sta 8 – 12 € / vrk