Kuusamon XLVIIII taideleiri

 

 

 

 

 

 

 

Kuusamon Taideleiri on vanhimpia kuvataidetapahtumia koko Suomessa. Tulevan kesän leiri on järjestyksessä 49.  Miltei alusta alkaen leirin kaksi viikkoa kestävään ohjelmaan on kuulunut kolme perinteisen kuvataiteen pääalaa: grafiikka, kuvanveisto ja maalaus. Kuusamon Taideleiriltä ovat löytäneet innostavan työskentely-ympäristön lukuisat kuvataiteen harrastajat ja myös ammattimaiset kuvantekijät.  

Kesän 2020 taideleirin ajankohta:
1.–12.6.2020, yhden viikon osuus 1.–5.6.2020

Osallistujat voivat valita grafiikan ja maalauksen osalta osallistumisen joko yhdelle tai kahdelle viikolle. Yhden viikon osallistuminen on mahdollista vain leirin ensimmäiselle viikolle. Pronssivalun/kuvanveiston osalta on mahdollista osallistua vain molemmille viikoille.

 

Taideleirin ohjelmaan kuuluvista kolmesta taiteenalasta osallistujat voivat valita omansa:

Grafiikka: Metalligrafiikan perinteiset tekniikat akvatinta, mezzotinto ja viivasyövytys. Käytössä on taidegrafiikan tekemiseen suunniteltu verstas prässeineen, vetokaappeineen ja työkaluineen. Opettajana taidegraafikko, kuvataideopettaja TaM Mirja Mäki.

Maalaus: Taidemaalauksen perustekniikat ja työtavat eri materiaaleilla. Työskentelyä ateljeessa ja ulkona, maisema-, asetelma- ja mallimaalaus sekä vapaat aiheet.  Ensimmäisellä viikolla keskitytään erityisesti teoriaan ja toisella viikolla ohjelmassa mm. mallimaalaus. Opistolla on valoisa ja ilmava ateljee ja maalaustelineet. Maaleja ym. tarvikkeita voi ostaa paikallisesta taiteilijatarvikeliikkeestä, omiakin voi tuoda mukana. Opettajana taidemaalari, kuvataiteilija Jyrki Poussu.

Pronssivalu/kuvanveisto: Pienikokoisten veistosten muovailu vahaan, mallimuotoilu tai vapaat aiheet. Taidevalun perusteet teoriassa ja käytännössä, muottien valmistus ja poltto, valu pronssiin. Työverstas ja polttouuni, pronssi ja muut perusmateriaalit ovat opistolla.  Työskentelyssä tarvittavia pientyökaluja opistolla on niukalta. Omia työkaluja suositellaan otettavaksi mukaan. Soveltuu kokeneille kuvanveiston harrastajille ja ammattilaisille. Opettajana kuvanveistäjä Alex Suomi.

Yhteinen opetus

Tunnin jaksoina järjestetään useimpina arkipäivinä leirin aikana mallipiirustus- tai croquis-tuokioita sekä luentoja kuvataiteesta tai sitä sivuavista aiheista. Yksi kokonainen päivä varataan luontoretkelle, leirin perinteiselle "Suurelle Korpivaellukselle", joka suuntautuu johonkin merkittävään alueella sijaitsevaan maisemakohteeseen.

Hintatiedot:

Maalauksen/grafiikan osuus:
2 viikkoa:
590 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
410 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
350 €, sisältää opetuksen ja lounaan

1 viikko:
387 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
273 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
237 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Pronssivalu/kuvanveisto, mahdollisuus osallistua vain kahdelle viikolle:
590 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
410 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
350 €, sisältää opetuksen ja lounaan
Lisäksi osallistujilta peritään materiaalimaksua 40 €/kg valmiin työn mukaan.

Lisämaksu 1 hh:sta 10 €/vrk

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 30.4.2020 mennessä kotisivujen kautta;

tai suoraan toimistoomme; opisto@kuusamo.fi, puh. 040 860 8715, 050 444 1157

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.