Jaa:

Kuvaa Kuusamon talvinen luonto kuvaesitykseksi

Aika ja paikka

21. 25.2.2022,  Kuusamo-opisto. Kurssi alkaa maanantaina klo 9.00 ja päättyy perjantaina klo 13.00 mennessä. Kurssi sisältää 38 tuntia lähiopetusta.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu jo valokuvauksen perusasiat hallitseville.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Oppia säätämään omat kuvatiedostot näyttämään oikein tulosteissa, painokäytössä ja tietokoneympäristössä. Tekemään omista kuvista tulosteita, kuvakirjoja, sähköisiä julkaisuja. Oppia ajattelemaan aihealueita kokonaisuuksina. Opettelemme työnkulun kuvaustilanteesta valmiiksi kuvaksi tulosteena ja tietokoneen ruudulla.

Sisältö

Näyttäviä kokonaisuuksia kuvistasi voit julkaista verkossa, voit tehdä näyttävän portfolion kuvistasi sähköisessä muodossa. Jos et ole sinut tietokoneiden kanssa, niin kuvien julkaisu ihmisten ilmoille käy perinteisesti printteinä, kuvakirjoina tai muilla tekniikoilla tuloste- tai valokuvapaperilla. Kurssilla opettelemme säätämään kuvat oikein tulostusta varten. Opettelemme kalibroimaan näytön, opettelemme värinhallintaa, niin että tietokoneen ruudulla säätämämme kuva vastaa väreiltään tulostettua kuvaa. Perehdymme Lightroomin ja Photoshopin säätötyökaluihin ja tapoihin, millä saamme kuvistamme parhaimmat sävyt oikeat koot, niin printteihin ja sähköisiin julkaisuihin. Opettelemme kuvakirjan (digipaino ja perinteisen) tekemisen ideaa ja kuinka lähteä toteuttamaan sitä. Opettelemme tekemään sähköisen portfolion ja kuinka kuvallinen tarina tehdään.

Liikkumme talvisessa Kuusamossa kuvaamassa ja kokemassa luontoa. Kuukkelit, koskikarat, vaarojen laet, jokilaaksot, ehkä revontulet ovat aiheinamme.

Huomioitavaa

  • Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja keväiseen talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla.
  • Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.
  • Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Lisätietoja

Ota mukaan myös reilusti omaa kuvamateriaalia teemoittain mitä voit käyttää kurssin aikana kuvausreissujen kuvien lisäksi.

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta ja retkiolosuhteista antaa lisätietoa Paavo Hamunen p. 045-1242 909 tai paavo.hamunen@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

 

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen) ja saunan.

2) 365 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja päivällisen.

3) 335 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk. Majoittuminen sunnuntaina sisältyy kurssimaksuun.
Kuljetusten lisämaksu 30€/kurssi.

Ilmoitathan ilmoittautumisen lisätiedoissa mikäli tarvitset kuljetuksia tai haluat varata yhden hengen huoneen.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 28.1.2022 mennessä.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru