Jaa:
Julkaistu 13.01.2016

Luonto kuvaten – siiven iskuja, kasvien herkkää kauneutta ja Koillismaan upeimpia maisemia

Lue viesti selaimella, klikkaa tästä »

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35
93600 Kuusamo
puh 050 444 1157

Kuusamo-opiston valokuvauskurssit odottavat ilmoittautumistasi

 

Luonto kuvaten – siiven iskuja, kasvien herkkää kauneutta ja Koillismaan upeimpia maisemia 

Kevään valokuvauskursseilla nähdään luonto uusin silmin luovan luontokuvauksen keinoin ja ikuistetaan lintujen keväthuumaa. Paavo Hamusen Luovan luontokuvauksen peruskurssilla 6.-10.4.2016 on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Olli Lamminsalon Linnut kevään huumassa -kurssi 21.-24.4.2016 on jo täynnä, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa tiedustella.

Kesäkuun toisella viikolla käynnistyy opiston kesäkurssit, joissa asiantuntija-opettajien johdolla opetellaan valokuvausta sisällöstä riippuen niin Kuusamon upeassa luonnossa kuin studio-olosuhteissakin.  Studiokuvauksessa kuvataan sekä studio-olosuhteissa että sään salliessa ulkona. Kurssilla on mahdollisuus harjoitella myös alastonmallin kuvaamista. Juhannuksen jälkeen alkavilla peruskursseilla perehdytään digivalokuvauksen perusteisiin ja kuvankäsittelyyn Lightroom -ohjelmalla. Uutuutena vuoden 2016 kurssitarjonnassa on huomioitu impressionistinen luontokuvaus, henkilökuvaus luonnossa ja lähikuvaus.  Kurssien ohjelmassa huomioidaan Kuusamon ainutlaatuinen luonto kesällä maisemista kasveihin sekä henkilökuvauksessa miljöönä.  Kaikkiin keskikesän kursseihin sisältyy retkipäiviä Kuusamon luontokohteisiin.

Opettajina valokuvauksen peruskursseilla toimivat Kuusamo-opistossa valokuvauksen opettajana toimiva Risto Raunio ja rehtori Kari Kantola. Kasvintuntemuskurssilla ammattiluontokuvaaja Petteri Törmäsen työparina toimii kasviasiantuntijana suojelubiologi Anne Jäkäläniemi jolloin kurssilainen saa kuvausopetuksen lisäksi tietoa kuvattavista kasveista. Petteri Törmänen opettaa uudella Lähikuvaus luonnossa peruskurssilla lähikuvauksen perusteita sekä erilaisten objektiivien, loittorenkaiden ja jalustan hyödyntämistä lähikuvauksessa. Valokuvauksen opettajat ovat paljasjalkaisia kuusamolaisia ja heille paikalliset metsät, vaarat, jokiuomat, kosket ja kanjonit ovat tuttuja kohteita jo vuosien takaa.

Uudet kesäkurssit tuovat mukanaan myös uusia opettajia. Valokuvaajapariskunta Irma Varrio ja Ari-Matti Nikula avaavat yhteisen impressionistisen valokuvausnäyttelyn Hannu Hautalan luontokuvakeskuksessa 21.6.2016. Avajaisten alla Irma ja Ari-Matti tulevat Kuusamoon pitämään kurssin impressionistisesta luontokuvauksesta ilmaisukeinona. Valokuvaaja Vesa Tynin kanssa pääsee harjoittelemaan henkilökuvausta Suomen kauneimmassa miljöössä vuoden 2015 muotokuvaajan opastuksella.

Opiston kursseilla voit keskittyä kuvaamiseen täysipainoisesti, me huolehdimme majoituksesta ja ruokailuista ja ammattitaitoinen opettaja antaa parhaat vinkit kuvaamiseen. Opetustuntien jälkeen voi omatoimisesti tutustua lähiympäristön maisemiin tai jatkaa kuvankäsittelyä modernissa ATK-luokassamme. Kuusamo-opiston valokuvauskursseilla käyneiden mukaan opistolla on aina hyvä, iloinen tunnelma, mielenkiintoiset retkikohteet, sympaattiset ja kärsivälliset opettajat sekä hyvää ruokaa.

Tutustu tarkemmin kurssien sisältöihin kotisivuillamme!

Luova luontokuvauksen peruskurssi 6.-10.4.2016
Linnut kevään huumassa 20.-24.4.2016
Studiokuvauksen perusteet - muotokuvaus  13. -17.6.2016
Impressionistinen luontokuvaus 17.-20.6.2016
Kasvintuntemus ja -valokuvaus  27.6.-1.7.2016
Kuvankäsittely Lightroom-ohjelmalla 27.6. -1.7.2016
Digitaalikuvauksen peruskurssi  4. -8.7.2016
Lähikuvaus luonnossa peruskurssi  11. -15.7.2016
Kuvankäsittely Lightroom-ohjelmalla 11. -15.7.2016

 

 

Oletko kiinnostunut lyhytkursseja pidemmästä jaksosta valokuvaamisen parissa

Valokuvauslinjalle 2016-2017 otetaan ilmoittautumisia jo vastaan, tutustu linjaopintoihin tästä

 

Kitkajoki, Paavo Hamunen

Impressionistinen kuva, Varrio&Nikula

Tikankontti, Petteri Törmänen

 

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru