Luontokuvista kuvatarinaksi ja esitykseksi

Aika ja paikka

22.–26.1.2020,  Kuusamo-opisto
Kurssi alkaa keskiviikkona klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 13.00.

Kohderyhmä

Luontovalokuvauksen harrastajat, jotka haluvat oppia esityskuvien tekemistä ja kuvien valintaa eri medioihin.

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Saada omista kuvista mahdollisimman laadukkaita kuvatiedostoja eri käyttötarpeisiin. Tekemään omista kuvista eri tyyppisä esityksiä hyödyntäen ääniä, videota, musiikkia. Ajattelemaan aihealueita laajemmassa mittakaavassa.

Sisältö

Kaveriporukka haluaisi katsella reissukuviasi illanistujaisissa, kameraseurasi haluaa nähdä koosteen vuoden aikana ottamistasi kuvista. Oletko miettinyt, että kovalevyilläsi mahdollisesti uinuu hieno kuvaesitys tietämättäsi!

Kurssin aikana kuvataan talvisessa Kuusamossa eri aihealueita ja käymme eri kuvausteknikoita läpi, opiskelemme kuvaesityksen ja kuvallisen tarinan tekemistä. Harjoittelemme kuvaesityksen esittämistä. Tekniikoita, kuinka tarinasi etenee sujuvasti ja yleisön mielenkiinto riittää esityksen loppuun saakka. Hyödynnämme esityksen tekemisessä luonnon ääntä, musiikkia, videota.

Opettelemme säätämään kuvat näyttämään hyviltä näytöillä, printeissä Lightroomin ja Photoshopin työkaluilla ja laittamaan kuvat oikeaan kokoon ja esitysmuotoon eri alustoille.

Tutustumme yleisimpiin kuvaesitysohjelmiin ja niiden toimintaan. Tutustumme esitysvälineisiin, kuten dataprojektoreihin, nettijulkaisutekniikoihin.

Tammikuun loppu on parasta tykky- ja revontuliaikaa Kuusamossa. Linnuista kuukkeli, koskikara, metsäruokinnan lajit ovat kuvattavissa. Liikumme tykkykuusikoissa ja jokilaaksoissa kuvaten talvista luontoa.

Huomioitavaa

Tarvitset kurssille mukaan oman kamerakalustosi (myös pidemmät linssit, jos on), lanka- tai kaukolaukaisimen (jos on), lämpimät jalkineet ja talveen sopivat ulkovaatteet, riittävästi lämmintä varavaatetta ja otsalampun. Myös termospullo on hyvä olla. Liikumme Oulangan kansallispuiston alueella.

Kuusamo-opistolta on lainattavissa kamerakalustoa. Tiedustele asiaa opistolta ennakkoon.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin opetuksesta ja retkiolosuhteista antaa lisätietoa Paavo Hamunen p. 045 1242 909 tai paavo.hamunen@gmail.com ja järjestelyistä Kuusamo-opisto.

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille.

2) 392 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät, päivällisen ja kuljetukset kuvausretkille.

3) 360 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät ja kuljetukset kuvaretkille.

Lisämaksu 1 hh:sta 10 € / vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 1.1.2020 mennessä.

Kurssi toteutuu, jälki-ilmoittautumisia otetaan edelleen vastaan!

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen