Jaa:

Luova kasvi- ja maisemakuvaus - erikoistekniikat

Valda Baileyn ja Doug Chinneryn hengessä

Aika ja paikka

27.6. 1.7.2022, Kuusamo-opisto.
Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy perjantaina klo 13. Opiskelua yhteensä 38 tuntia.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu valokuvauksen perusteet hallitsevalle valokuvaajalle.

 

Kouluttaja

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen

Tavoitteet

Saada tiedot kameran käytöstä makro- / kasvien ja luonnon yksityiskohtien kuvaamisessa ja maisemakuvauksessa. Vahvistaa kuvaajan omaa näkemystä ja tuoda tiedot luovasta lähestymistavasta aiheisiin eri tekniikoilla (ICM eli hallittu kameran liikuttelu valotuksen aikana, päällekkäisvalotus, freelensing, retro-objektiivit, bokeh, suotimet, eri elementtien läpi kuvaaminen jne.)

Sisältö

Kurssin aikana käymme läpi eri kasvienkasvuympäristöjä, mistä kohteet löytyvät. Tutustumme eri lähikuvauksen aihealueisiin. Opiskelemme makro- ja lähikuvauksen tekniikkaa ja tutustumme lähikuvauksessa käytettävään kamerakalustoon. Kuvaamme kasveja ja yksityiskohtia kesäkuisessa Kuusamossa toteuttaen teoriassa opittua käytännössä, luovaa kuvaajan omaa näkemystä unohtamatta. Aiheen hahmottaminen on yksilöllistä ja tätä myös kurssilla painotamme kunkin kuvaaja kohdalla. Perehdymme dokumentoinnin lisäksi myös luovaan ja ennakkoluulottomaan aiheen hahmottamiseen. Perehdymme maisemakuvauksen tekniikkaan vanhojen mestareiden tapaan nähdä maisema ja kuinka he käyttivät kameraa ja saivat huippukuvia.

Perehdymme tämän päivän maisemakuvaustekniikoihin kuten focus stackinkiin, suotimien käyttöön. "Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Työvälinettä on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.” Opi käyttämään kameraa monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Perinteisen luontovalokuvauksen lisäksi annamme vinkkejä luovaan ja taiteelliseen näkemykseen. Kurssilla päästämme irti vanhoista malleista, säännöistä ja ajattelutavoista. Lähestymme aihetta ennakkoluulottomasti. Kuvaaja voi nähdä aiheesta värin, muodon ja jotakin muuta, kuin perinteisen dokumentin. Opettelemme näkemään aiheita uusista kuvakulmista. Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana, suotimien käyttöön, freelensingiin, retro-objektiiveihin, bokeh:iinn eli taustojen erilaiseen toistumiseen, eri materiaalien läpi kuvaamiseen ja tietenkin kuvien säätämiseen Lightroomin ja Photoshopin avulla.

Huomioitavaa

Kurssilaiset voivat kuvata omalla kuvauskalustollaan tai lainata tarvittaessa opiston digitaalisia järjestelmäkameroita (Nikon).

Mukaan ulkoiluun soveltuva vaatetus (myös sadevaatteet) sekä hyvät jalkineet, termospullo, vesipullo ja reppu.

Osallistujilla tulee olla oma voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja. Kurssin sisällöstä voi ottaa yhteyttä kurssin opettajaan Paavo Hamuseen, paavo.hamunen@gmail.com.

 

Hinta

1) 485 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen) ja saunan

2) 365 €, sisältää opetuksen, lounaan/retkieväät ja päivällisen

3) 335 €, sisältää opetuksen ja lounaan/retkieväät.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk. Majoittuminen sunnuntaina sisältyy kurssimaksuun.
Kuljetusten lisämaksu 30€/kurssi.

Ilmoitathan ilmoittautumisen lisätiedoissa mikäli tarvitset kuljetuksia tai haluat varata yhden hengen huoneen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 15.5.2022 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Huom! Kurssilla on tilaa, jälki-ilmoittautumisia otetaan edelleen vastaan!

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru