Jaa:

Maisemavalokuvaus: ruska ja vanhat metsät

Aika ja paikka

12.16.9.2022, kurssi alkaa maanantaina  klo 9.00 ja päättyy perjantaina klo 13.00. Opetusta yhteensä 35 oppituntia.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta ja kiinnostus opiskella maisemavalokuvausta kuvausretkillä Kuusamon ruskamaisemissa ja vanhoissa metsissä.

Kouluttaja

Luontovalokuvaaja Petteri Törmänen

Tavoitteet

Kurssilla opiskellaan seuraavia maisemavalokuvauksessa tarvittavia taitoja ja menetelmiä:

  • Miten toimitaan kuvauskohteessa: miten otetaan valo huomioon, miten kuvaa kannattaa lähteä sommittelemaan ja mitkä ovat oikeat asetukset kameraan?
  • Miten ruskan värit saa parhaiten esille?
  • Ilta- ja yökuvauksen tekniikat
  • Kuvankäsittelyn perusteita

Sisältö

Ensimmäisenä päivänä maisemakuvauksen teorialuennon jälkeen ryhmä siirtyy Näränkävaaran erämaatilalle, joka sijaitsee vanhojen metsien keskellä korkealla vaaralla, josta on komeat näkymät eri puolille Kuusamoa. Maisemakuvaus tapahtuu sekä Närängän tilan lähimetsissä sekä muun muassa 2017 kesällä perustetun Hossan kansallispuiston maisemissa.

Kuvauksen lomassa ja iltaisin ryhmä keskustelee Närängän pirtissä päivän kuvauksesta ja kuvauksen tekniikoista. Keskiviikkona on kuvauspäivän jälkeen paluu opistolle, jossa keskitytään torstaina ja perjantaiaamupäivänä kuvien käsittelyyn ja arviointiin yhdessä.

Lisätietoja Närängän tuvasta ja Hossan reitistä:
Luontoon.fi - Näränkä, vuokratupa
ja
Luontoon.fi - Hossan patikointireitit

 

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla digikamera, jossa on valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja tallennusmediat. Jalusta on erittäin suositeltava. Mahdollisuus myös eri sopimuksesta lainata kuvausvälineitä. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja jalkineet sekä termospullo.

Osallistujilla tulee olla oma voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus.

Lisätietoja

Näränkävaaran historiallinen erämaatila sijaitsee Etelä-Kuusamossa venäjän rajan välittömässä tuntumassa. Närängän päiväreiteillä on hyvä tutustua alueen monimuotoiseen luontoon.  Alueen metsien koskemattomuus on ainutlaatuinen sekä Suomen että koko läntisen Euroopan mittakaavassa.

Närängän tilan on metsähallitus kunnostanut pieteetillä alkuperäiseen asuunsa. Rakennus edustaa hienosti koillismaalaista rakennusperinnettä ja tarjoaa vierailijoilleen viihtyisät majoitus olosuhteet ja mahdollisuuden viettää aikaa lähellä koskematonta luontoa.

Närängän historiaa: http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/1795

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

390 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen (opistolla) ja ryhmämajoituksen Näränkävaarassa, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväät ja päivällinen), kuljetukset ja saunan. Kurssihintaan voi majoittua opistolle jo sunnuntaina.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk.
Ilmoitathan ilmoittautumisen lisätiedoissa mikäli tarvitset kuljetuksia.

Näränkavaarassa ryhmä kokkaa yhdessä ruuat opiston järjestämistä aineksista. Närängässä ei ole mahdollisuutta yhden hengen huoneeseen.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla 15.8.2021 mennessä. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoitamme kurssin toteutumisesta ja ilmoittautuneille lähetetään kutsu ja lasku (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa). Kurssille voi ilmoittautua myös tämän jälkeen, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru