Jaa:
Julkaistu 07.11.2016

Makroista maisemiin - löydä suosikkisi!

Lue viesti selaimella, klikkaa tästä »

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35
93600 Kuusamo
puh 040 860 8715

Makroista maisemiin

Valokuvausken perusopinnot alkavat

Makroista maisemiin – löydä suosikkisi vuoden 2017 laajasta valokuvaustarjonnasta

Tulevana vuonna Kuusamo-opiston kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle jotain valokuvauksen saralla. Kattauksesta löytyy tuttuja kursseja aikaisemmilta vuosilta, mutta mukana on myös mielenkiintoisia uutuuksia. Kuvausoppia on saatavilla jokaisena vuodenaikana talvesta syksyyn, ja kursseilla saat kosketuksen Koillismaan upeaan luontoon. Kuvauskohteina ovat niin luonnon yksityiskohdat, kuin myös maisemat sekä henkilöt luonnossa ja studiossa. Kursseilla kiinnitetään huomiota monipuoliseen tekniseen osaamiseen ja myös oman kuvallisen ilmaisun kehittymiseen.

Kurssikimara käynnistetään helmikuussa kuvankäsittelykurssilla Paavo Hamusen ohjaamalla Lightroomin edistynyt käyttö luontokuvaajan työssä – kurssilla. Lightroomin opiskelun ohessa kurssilla tehdään retkiä Kuusamon talvimaisemiin. Talvista maisemakuvausta on tarjolla helmikuussa myös Mikael Rantalaisen johdolla kurssilla Panoraamat ja useiden valotusten hyödyntäminen. Mikael voitti tämän vuoden Vuoden Luontokuva – kilpailussa Maisemat-sarjan ”Osuma” – otoksellaan, onnea Mikael!

Helmi-maaliskuun vaihteessa tarkastellaan talvisia lintuja, ja maaliskuussa jatkoa saa Paavo Hamusen suosittu Luova luontokuvaus-kurssi. Edistynyt luova luontokuvaus soveltuu jo perusasiat hallitseville, joita kiinnostaa syventyä luovan luontokuvauksen rajattomiin mahdollisuuksiin. Huhtikuussa vuorossa on lintujen keväthuumaa Olli Lamminsalon kurssilla. Kurssilla kuvataan teeren soidinta ja joutsenten taisteluita piilokojusta, sekä pikkulintuja ruokintapaikoilla.

Kesällä luvassa on luovaa lähikuvausta ja henkilökuvausta sekä luonnossa että studiossa. Viime kesän menestyksekäs mallikuvauskurssi Vesa Tynin johdolla saa jatkoa myös tulevana kesänä, ja Risto Raunion henkilökuvauskurssilla oppia saadaan myös studio-olosuhteissa.  Lähikuvaus luonnossa on peruskurssi, joka soveltuu myös vasta-alkajille. Luova lähikuvaus luonnossa –kurssilla painopiste on taiteellisessa ilmaisussa. Mielenkiintoisena uutuutena on heinäkuun karhukuvauskurssi, johon kuuluu kojukuvauksen lisäksi myös kuvankäsittelyä. Mukana on myös karhuopas Pekka Toivonen.

Syyskuussa vuorossa on jo perinteeksi muodostunut Mikael Rantalaisen ruskamaisemakurssi.

Kotisivuillamme pääset tutustumaan tarkemmin kurssien sisältöihin ja aikatauluihin.

Tervetuloa kurssille!

Kuva: Paavo Hamunen

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikassa käynnistyy helmikuussa Valokuvauksen perusopinnot (Lapin yliopisto).

Lue lisää

 

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru