Ruskamaisemat ja useiden valotusten hyödyntäminen

Maisemavalokuvauksen erikoiskurssi

Aika ja paikka

18. – 21.9.2014, kurssi alkaa torstaina klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 13.00.

Kohderyhmä

Valokuvauksen harrastajat, joilla on perustiedot valokuvauksesta ja kiinnostus opiskella maisemavalokuvausta kuvausretkillä Kuusamon ruskamaisemissa.

Kouluttaja

Valokuvaaja Mikael Rantalainen, http://www.maisemanlumo.fi/

Tavoitteet

Kurssilla opiskellaan seuraavia maisemavalokuvauksessa tarvittavia taitoja ja menetelmiä:

- Miten toimitaan kuvauskohteessa, ja miten otetaan valo huomioon. Miten ruskan värit saa parhaiten esille.
- Maisemakuvan perussäädöt tietokoneella (käytössä on Adobe Lightroom ja Photoshop Elements).
- Miten toimitaan tilanteessa kun yksi valotus ei riitä tallentamaan maisemaa, eli maiseman kontrasti on liian suuri.

Sisältö

Kuvausretket seudun kauneimmilla maisemavalokuvauspaikoilla, esim. Kiutakönkäällä, ja Päähkänäkalliolla. Kuvausreissujen jälkeen käsittelemme kuvia tietokoneluokassa ja keskustelemme kuvista yhdessä. Mitkä kuvaustilanteen valinnat ovat onnistuneet, mitä kuvaustilanteessa olisi voinut tehdä toisin ja mitä kuvalle voi tehdä jälkikäsittelyssä?

Maisemavalokuvauksessa on usein tilanne että maiseman valoisuuserot ovat niin suuret ettei yksi valotus pysty tallentamaan sävyjä sekä vaaleille että varjoalueille. Tällöin kannatta ottaa useita valotuksia ja yhdistää ne myöhemmin. Harjoittelemme sekä kuvien ottamista yhdistämistä varten, että kuvien yhdistämistä. Yhdistämme valotuksia tasojen ja maskien avulla (exposure blending -menetelmä) Photoshop Elementsillä. Tavoitteena on luonnollisen näköinen kuva jota ei voi helposti tunnistaa monesta valotuksesta yhdistetyksi. Lue lisää tästä aiheesta Mikaelin kotisivuilta: http://www.maisemanlumo.fi/artikkelit/dynamiikan-laajentaminen-maisemavalokuvauksessa-hdr-ja-exposure-blending/

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla digikamera, jossa on valotuksen säätömahdollisuus (järjestelmäkamera tai edistynyt kompaktikamera) ja tallennusmediat. Jalusta on erittäin suositeltava. Mahdollisuus myös eri sopimuksesta lainata kuvausvälineitä. Lisäksi tarvitaan retkeilyyn sopiva vaatetus ja jalkineet sekä termospullo.

Lisätietoja

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Hinta

1. 350 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, ruokailut (aamiainen, lounas/retkieväs ja päivällinen), saunan ja kuljetukset kuvausretkille. 
2. 250 €, sisältää opetuksen, lounaat/retkieväät ja päivälliset ja kuljetukset kuvausretkille
3. 200 €, sisältää pelkän opetuksen ja kuljetukset kuvausretkille
Lisämaksu 1 hh:sta 6 – 10 € / vrk

 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu esitteen tai nettisivujen lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla viimeistään neljä viikkoa ennen kurssin alkua, 15.8.2014 mennessä. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoitamme kurssin toteutumisesta ja ilmoittautuneille lähetetään kutsu ja lasku. Kurssille voi ilmoittautua myös tämän jälkeen, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä. Kurssipaikan vahvistatte lopullisesti maksamalla laskun eräpäivään mennessä. Maksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen