Valokuvauslinja 2019-2020

Aika ja paikka

26.8.2019 - 22.5.2020, Kuusamo-opisto

Kohderyhmä

Opiskelu opintolinjoilla sopii hyvin esim. töistä tai opiskeluista välivuotta pitävälle, valmentavaksi vuodeksi ennen jatko-opintoihin hakeutumista tai harrastajalle rautaisannokseksi omaa kiinnostuksen kohdettaan.

Tavoitteet

Tavoitteena on tarjota opiskelijalle perustiedot ja -taidot valokuvauksen eri osa-alueista ja erikoistekniikoista.

Sisältö

Kuusamo-opiston valokuvauslinjan tavoitteena on tarjota opiskelijalle perustiedot ja –taidot valokuvauksen eri osa-alueilta ja erikoistekniikoista.  Opinnot tarjoavat edellytykset alan jatko-opintojen harjoittamiseen. Lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen. Linjan opetusohjelmaan kuuluvat keskeisenä digitaalinen kuvaus ja kuvankäsittely. Opiskelu opintolinjalla sisältää mm. luonto-, studio- ja muotokuvausta, mustavalkokuvausta ja kuvanvedostusta, videokuvausta sekä valokuvauksen erikoistekniikoita. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kuvajournalismin ja digitaalisen viestinnän opetusta.

Valokuvauksen perusteiden ohella erikoisalana luontovalokuvaus, mitä tukee opiston asema ympäristö- ja luontokuvausakatemian koulutusympäristönä ja Hannu Hautala luontokuvakeskuksen yhteistyökumppanina. Linjan opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua perusopetuksen ohella luontovalokuvauksen erikoiskursseille, joita lukuvuoden aikana järjestetään useita. Opintoihin sisältyy myös urheilukuvausta, jonka opetus toteutetaan projektiluontoisesti Kuusamossa järjestettävien eri talvilajien maailmancup- ja muiden kilpailutapahtumien yhteydessä.

Kuusamo-opistolla on käytettävissä nykyaikaiset ammattitasoiset koulutustilat (iMac-luokka, hyvin varusteltu muotokuvausstudio ja pimiöt mv-työskentelyyn), laitteet (opiskelijakohtaiset digijärkkärit, laadukkaat objektiivit, jalustat ja ammattitasoiset tulostimet) ja ohjelmistot (Adobe Master Collection ja Lightroom sekä panoraamaohjelmisto). Opiskelijalta ei edellytetä omaa kamerakalustoa, sillä opisto tarjoaa laadukkaan kuvauskaluston opiskelukäyttöön. Jokaiselle opiskelijalle on varattu lumikengät talvisia kuvausretkiä varten.

Huomioitavaa

Jatko-opintojen suunnittelussa huomioi, että lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Lisätietoja

Opintolinjalla annetaan yleiskuva opetettavasta pääaineesta. Opiskelija saa linjalla lähtökohdan alan ammatillisiin opintoihin tai itsenäiseen työskentelyyn harrastuksensa parissa. Opintojen kesto on lukuvuoden aikana 35 opiskelijaviikkoa. Lähiopetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Suurin osa opetuksesta muodostuu oman pääaineen opinnoista. Opiston tilat ja laitteet ovat opiskelijoiden käytettävissä yleensä myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelijan on mahdollista täydentää ohjatussa opetuksessa saamaansa perusosaamista aktiivisella itseopiskelulla.

Opiskelu oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Tietyin edellytyksin mahdollisuus myös opintoseteliavustukseen, joka kattaa osin opintomaksut. Kannattaa selvittää mahdollisuus myös aikuisopintorahaan, jonka avulla tuetaan työelämässä olevien mahdollisuutta opiskella palkattomalla opintovapaalla.

Hinta

Katso lisätietoa opiskelukustannuksista kohdasta opintomaksut.

Ilmoittautuminen

Hakeminen opintolinjalle tapahtuu nettisivujemme hakulomakkeella tai vapaamuotoisesti kirjallisesti viimeistään 31.7.2019 mennessä. Hakijoilta edellytämme ennen muuta halua kehittää itseään valitsemallaan alalla. Hakuajan päätyttyä 31.7. tieto valinnasta ilmoitetaan viimeistään 5.8.2019 alkavalla viikolla. Noudatamme joustavan haun periaatetta, jonka mukaan opiskelijoita valitaan jo ennen hakuajan päättymistä, jotta opiskelija saa tiedon valinnasta ajoissa, esim. aikuisopintorahaa ja muuta tukea hakevat voivat ajoissa varmistaa opiskelijapaikan, ja sen myötä järjestellä opintojen rahoitus yms. asiat.

Opiskelupaikan varausmaksuna perimme 50 euroa, jota ei palauteta opiskelupaikan peruneelle, mutta hyvitetään viimeisen opintomaksun laskutuksen yhteydessä. Hakuajan päätyttyä voi vielä tiedustella peruutuspaikkoja.

Hakulomake