Jaa:

Valokuvauslinja 2022 – 2023 (34 ov)

Aika ja paikka

29.8.2022 – 19.5.2023, Kuusamo-opisto

Kohderyhmä

Opiskelu linjalla sopii hyvin esim. töistä tai opiskeluista välivuotta pitävälle, valmentavaksi vuodeksi ennen jatko-opintoihin hakeutumista sekä valokuvauksesesta kiinnostuneille harrastajille, jotka haluavat oppia uutta ja syventää omia taitojaan.

Valokuvauslinjan lisäksi Kuusamo-opistolla järjestetään monipuolisesti eri aihealueisiin painottuvia valokuvauksen lyhytkursseja

Tavoitteet

Tavoitteena on tarjota opiskelijalle perustiedot ja -taidot valokuvauksen eri osa-alueista ja erikoistekniikoista. Opinnot tarjoavat edellytykset alan jatko-opintojen suorittamiseen. Lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen. Opetusohjelmaan kuuluu keskeisenä osana digitaalinen kuvaus ja kuvankäsittely sisältäen mm. luonto-, studio- ja muotokuvausta, videokuvausta sekä valokuvauksen erikoistekniikoita perinteistä mustavalkokuvausta ja vedostamista unohtamatta. Lisäksi ohjelmaan sisältyy mm. sosiaalisen median ja digitaalisen viestinnän opetusta.

Sisältö

Valokuvauksen perusteiden ohella yhtenä erikoisalana on luontovalokuvaus, jota tukee opiston asema ympäristö- ja luontokuvausakatemian koulutusympäristönä ja Hannu Hautala luontokuvakeskuksen yhteistyökumppanina. Linjan opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua perusopetuksen ohella luontovalokuvauksen erikoiskursseille, joita järjestetään lukuvuoden aikana.  Opintoihin sisältyy myös urheilukuvausperiodi, jonka opetus toteutetaan projektiluontoisesti Kuusamossa järjestettävän Ruka Nordic -maailmancup-  kilpailutapahtuman yhteydessä.

Kuusamo-opistolla on käytettävissä ammattitasoiset koulutustilat (iMac-luokka, hyvin varusteltu muotokuvausstudio ja pimiöt mv-työskentelyyn), laitteet (opiskelijakohtaiset digijärjestelmäkamerat, laadukkaat objektiivit, jalustat ja ammattitasoiset tulostimet) ja ohjelmistot (mm. Adobe Master Collection ja Lightroom). Opiskelijalta ei edellytetä omaa kamerakalustoa vaan opisto lainaa tarvittaessa laadukkaan kuvauskaluston opiskelukäyttöön. Opistolla on jokaiselle opiskelijalle lumikengät talvisia kuvausretkiä varten.

 

Valokuvauslinjan opetussuunnitelma 34 ov:

1. Valokuvauksen perusteet ja digitaalinen valokuvaus 2 ov
2. Valokuvauksen erikoisosa-alueet 7 ov:

  • Maisema- ja luontokuvauksen perusteet 1 ov
  • Lähikuvaus 1 ov
  • Lintukuvaus 1 ov
  • Kuvaaminen käsisalamalla 1 ov
  • Urheilukuvaus 1 ov
  • Time lapse -kuvaus 1 ov
  • Talvinen maisemakuvaus 1 ov

3. Studio/muotokuvaus 3 ov
4. Perinteinen filmikameran käyttö - mustavalkokuvaus 2 ov
5. Digitaalinen kuvankäsittely 6 ov:

  • Abode Lightroom -kuvankäsittelyohjelma 4 ov
  • Adobe Photoshop -kuvankäsittelyohjelma 2 ov

6. Videokuvaus superzoom- tai järjestelmäkameralla 2 ov
7. Värioppi ja sommittelu 1 ov
8. Sosiaalinen media 1 ov
9. Kuka, mitä, kenelle, miten - tekijästä brändiksi 1 ov
10. Projektityöskentely 5 ov
11. Oman valokuvanäyttelyosaston toteuttaminen 2 ov
12. Oman kuvakirjan suunnittelu ja taitto 2 ov

Huom! Opinto-ohjelmaan voi vielä tulla pieniä muutoksia.

Huomioitavaa

Jatko-opintojen suunnittelussa huomioi, että lukuvuoden opisto-opinnoista saa kuusi pistettä hakeuduttaessa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Lisätietoja

Opintolinjalla annetaan yleiskuva opetettavasta pääaineesta. Opiskelija saa linjalla lähtökohdan alan ammatillisiin opintoihin tai itsenäiseen työskentelyyn harrastuksensa parissa. Opintojen kesto on lukuvuoden aikana 34 opintoviikkoa. Lähiopetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Suurin osa opetuksesta muodostuu oman pääaineen opinnoista. Opiston tilat ja laitteet ovat opiskelijoiden käytettävissä yleensä myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten opiskelijan on mahdollista täydentää ohjatussa opetuksessa saamaansa perusosaamista aktiivisella itseopiskelulla.

Opiskelu oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Tietyin edellytyksin mahdollisuus myös opintoseteliavustukseen, joka kattaa osin opintomaksut. Kannattaa selvittää mahdollisuus myös aikuisopintorahaan, jonka avulla tuetaan työelämässä olevien mahdollisuutta opiskella palkattomalla opintovapaalla.

Hinta

Katso lisätietoa opiskelukustannuksista kohdasta opintomaksut.

Ilmoittautuminen

Hakeminen opintoihin 31.7.2022 mennessä.

Hakeminen opintolinjalle tapahtuu nettisivujemme hakulomakkeella. Hakijoilta edellytämme ennen muuta halua kehittää itseään valitsemallaan alalla. Hakuajan päätyttyä  tieto valinnasta ilmoitetaan viimeistään viikolla 32. Noudatamme joustavan haun periaatetta, jonka mukaan opiskelijoita valitaan jo ennen hakuajan päättymistä, jotta opiskelija saa tiedon valinnasta ajoissa, esim. aikuisopintorahaa ja muuta tukea hakevat voivat ajoissa varmistaa opiskelijapaikan, ja sen myötä järjestellä opintojen rahoitus yms. asiat.

Opiskelupaikan varausmaksuna perimme 50 €, jota ei palauteta opiskelupaikan peruneelle, mutta hyvitetään viimeisen opintomaksun laskutuksen yhteydessä. Hakuajan päätyttyä voi vielä tiedustella peruutuspaikkoja.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru