Jaa:
Julkaistu 13.01.2016

Maisemia, talvisen taivaan ihmeitä ja siipien havinaa – valokuvausoppia Kuusamon keväthangilla

Lue viesti selaimella, klikkaa tästä »

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35
93600 Kuusamo
puh 050 444 1157

Kuusamo-opiston valokuvauskurssit odottavat ilmoittautumistasi

 

Maisemia, talvisen taivaan ihmeitä ja siipien havinaa – valokuvausoppia Kuusamon keväthangilla 

Uusi vuosi on alkanut ja samalla valo lisääntyy Koillismaan vaaroilla ja tuntureissa. Kuusamossa talvisista maisemista nautitaan pitkälle kevääseen. Kuusamo-opiston valokuvauskursseilla pääset kuvaamaan pohjoista luontoa ja käsittelemään kuvia jo kurssin aikana.

Helmikuussa harjoitellaan Lightroomin käyttöä sekä aloitteilijoille että edistyneemmille käyttäjille suunnatuilla kursseilla. Asiakkaiden toiveesta ohjelmaan on lisätty kurssi jo kokeneimmille Lightroomin käyttäjille. Lightroomin edistynyt käyttö luontokuvaajan työssä kurssilla 10.-14.2.2016 keskitytään ammattiluontokuvaaja Paavo Hamusen johdolla kuvaamaan talvista maisemaa ja Kuusamon talven tunnelmia, värejä ja muotoja perinteisestä luontokuvauksesta luovaan näkemykseen hyödyntämällä Ligthroomin perusasioiden lisäksi uusia ominaisuuksia. Kuusamo-opiston valokuvauksen opettaja Risto Raunio opastaa kuvankäsittelyyn Lightroom -ohjelmalla 22.-26.2.2016.

Talvisen maiseman kuvaamisessa valolla on erityinen merkitys. Mikael Rantalaisen jo perinteeksi muodostunut talvisen maisemakuvauksen erikoiskurssi pidetään jälleen helmikuussa. Panoraamat ja useiden valotusten hyödyntäminen kurssi alkaa 22.2.2016.

Helmikuussa viikon 8 kurssilaisilla on mahdollisuus päästä tutustumaan yötaivaan ihmeisiin tarkemmin ilmoittautumalla Juha Ojanperän yhden illan kursseille keskiviikkona ja torstaina. Tähdet ja revontulet – Kaamoksen yötaivaan ihmeet (24.2.2016) kurssin jälkeen tunnistat taivaalta tärkeimmät tähdet ja tähtikuviot, tiedät miten revontulet syntyvät sekä osaat ottaa onnistuneita valokuvia sekä revontulista että tähtitaivaasta. Tarunhohtoinen tähtitaivas – Taivaanrannan kauniit ja rohkeat (25.2.2016) kurssilla pääset mukaan mielenkiintoiselle matkalle yötaivaan tähtitarhoihin!

Huhtikuun alkupuolella on mahdollisuus tutustua luovaan luontokuvaukseen. Luova luontokuvauksen peruskurssilla 6.-10.4.2016 ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen johdattelee kurssilaiset luovaan kuvaustyöskentelyyn luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla. Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimeen. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi. Tutustu mielenkiintoiseen kurssisisältöön tarkemmin opiston kotisivuilla.

Kevät on lintukuvauksen kulta-aikaa. Huhtikuun lopulla kevät on Koillismaalla jo pitkällä ja muuttolintujen pääjoukot ovat juuri saapuneet pesimäseuduilleen. Linnut kevään huumassa kurssilla 21. -24.4.2016 Olli Lamminsalon johdolla tutustutaan teoriassa ja myös käytännössä kojukuvauksen eri muotoihin ja samalla käydään läpi eri lintulajien käyttäytymistä kuvaustilanteissa sekä opitaan miten niiden käyttäytymistä luetaan. Kurssilla opit lintuvalokuvauksen perustekniikat, kuten tilanteeseen sopivan suljinajan ja aukon säätämisen, tarkennuksen liikkuvaan kohteeseen, valotuksen korjauksen. Pääkohteena kurssilla on kiihkeä teerensoidin, jota mennään kuvaamaan piilokojuista ennen auringon nousua. Lisäksi pääsetään seuraamaan laulujoutsenten taisteluita lähietäisyydeltä, sekä pelloille kerääntyneiden metsähanhien iltalentoa.  

Tutustu tarkemmin kurssien sisältöihin kotisivuillamme! Myös kesän tarjonta on jo nähtävissä!

 

 

Oletko kiinnostunut lyhytkursseja pidemmästä jaksosta valokuvaamisen parissa

Valokuvauslinjalle 2016-2017 otetaan ilmoittautumisia jo vastaan, tutustu linjaopintoihin tästä

 

Riisitunturi, Mikael Rantalainen

Kitkajoki, Paavo Hamunen

Metso, Olli Lamminsalo

 

Peruuta uutiskirjeen tilaus tästä

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru