Jaa:

Kuvat kertovat

Julkaistu 31.12.2014

Kuusamo-opiston porraskäytävän rappuset tömisevät maanantaista torstaihin, kun lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilaat kipuavat kukin omalla vauhdillaan ateljeetilaan.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulu käynnistyi Nilon koululla opettaja Jussi Valtakarin johdolla vuonna 1988. Kymmenen vuotta myöhemmin toiminta siirtyi silloisen Kuusamon kansanopiston alaiseksi. Nykyisin Kuusamo-opisto nimen alla toimivan kuvataidekoulun opettajana on vuodesta 1999 toiminut Mirja Mäki. Lukuvuonna 2014-2015 Mirjan, tuttavallisemmin oppilailleen Mirkun, lisäksi opettajana on toiminut Elina Piiroinen ja toisena apukätenä Maire Laitala.

Kuvataidekoulussa voi aloittaa 5-vuotiaana ja jatkaa niin kauan, kun on oppilaana lukiossa tai ammattioppilaitoksessa. Ryhmäkoot on jaettu lasten iän mukaan. Myös tekniikat ja työtavat valitaan ja niitä sovelletaan oppilasryhmän iän mukaan. Pienimpien opetus perustuu leikin ohella oppimiseen sekä tarinoiden kertomiseen ja kuuntelemiseen. 11-12 -vuotiaat opiskelevat eri tekniikoita. Aiheet löytyvät usein ajankohtaisista ilmiöistä ja ympäristön tapahtumista (Pokemon, Harry Potter, Angry Birds). Yli 13-vuotiailla opiskelu jatkuu öljyväreihin ja taidehistorian tyylisuuntiin, joissa omat aiheet ovat keskeisiä.

Erilaisia kuvataiteen tekniikoita ovat piirustus lyijykynillä, hiilellä ja pastilliliiduilla; maalaus vesiväreillä, akryyliväreillä ja öljyväreillä; kolmiulotteinen työskentely, jota toteutetaan suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleja hyödyntäen ja keraamista savea käyttäen.

Kuvataidekoulusta annetaan vuosittain todistus, joka lukioikäisillä hyväksiluetaan lukion valinnaiskurssina.

Syyskausi 2014 päättyi kuvataidekoulun näyttelyyn Kuusamon kirjaston ala-aulassa, josta kuvagallerian kuvat on kuvattu. Näyttely päättyy tänään 31.12.2014 ja kuvataidekoulun uusi vuosi 2015 aloitetaan jälleen 12.1.2015. 

Taiteellista Uutta Vuotta 2015!

Uusi kommentti

Peruuta

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Nimimerkki*
Sähköpostiosoite*
Otsikko
Viesti*
Visuaalinen
varmenne*


Kirjoita vasemmalla oleva koodi

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru