Joogaopettajakoulutus - Surya Namaskara 25 op

Koulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään käytännönläheisesti asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Lisäksi koulutus syventää opiskelijan omaa joogaharjoitusta laajentaen kokemuksellisesti ja käytännönläheisesti osaamista. Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen. Voit aloittaa RYT 500H opinnot tästä kokonaisuudesta. Koulutuksen voi myös yhdistää jo aiemmin käytyyn RYT-200H koulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja myöhemmin uudella 200H kokonaisuudella. Kahden RYT 200H koulutuksen jälkeen voit käydä syventävän 100H kokonaisuuden, jolloin opintoja voi suorittaa RYT-500H asti.

Aika

02.05.2024 - 04.10.2024

1. osio: 4.–6.10.24
2. osio: 22.–24.11.24
3. osio: 31.1.–2.2.25
4. osio: 14.–16.3.25
5. osio: 2.–4.5.25
6. osio: 6.–8.6.25
7. osio: 15.–17.8.25
8 . osio: 3.–5.10.25
9. osio: 14.–16.11.25
10. osio: 12.–14.12.25

Perjantaisin klo 17.00–20.00, lauantaisin klo 10.00–18.00 ja sunnuntaisin 10.00–17.00

kouluttaja

  • Emma Slow on joogaopettaja ja -kouluttaja sekä joogaterapeutti. Lisäksi hänellä on taustalla fysioterapian opinnot.
  • Anneli Rautiainen on Iyengarjoogan opettaja ja kouluttaja, jonka erikoisalaa yksilöllisen ohjauksen korostaminen ja monipuolisen pedagogian soveltaminen.
  • Janne Kontala on uskontotieteen tohtori, joka on erikoistunut joogan filosofiaan ja meditatiivisiin harjoituksiin.
  • Iitu Leinonen on joogaopettaja ja -kouluttaja sekä valtiotieteiden kandidaatti. Hänen erikoisalaansa ovat klassisen joogaharjoituksen syventävät tekniikat.
  • Mikko Mononen on joogan opettaja ja-kouluttaja. Hänen erikoisalaansa asanaharjoituksen ohella on meditaation eri tekniikat.

Kouluttajat esittäytyvät kohdassa Tutustu kouluttajiin.

Paikkatieto

Oulu

Kohderyhmä

Koulutus sopii joogaa säännöllisesti harrastaville, joogaa jo opettaville sekä joogan opettamisesta kiinnostuneille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutus sopii sinulle, joka olet utelias, ennakkoluuloton ja innokas oppimaan uutta, syventämään jo aiemmin opittua sekä valmis ottamaan harjoitukset käyttöön arjessasi myös koulutuksen ulkopuolella.

Kuvaus

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, monipuolisia kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Koulutuksen sisältö vastaa Yoga Alliancen 200 h RYT sertifikaatin vaatimuksia. 200 h koulutus sisältää 75 tuntia käytännön harjoituksia; asana-, hengitys-, meditaatio-, sekä rentoutumisharjoituksia, 30 tuntia anatomiaa ja fysiologiaa sekä biomekaniikkaa, joiden painopiste on toiminnallisuudessa, 30 tuntia joogan historiaa, filosofiaa sekä joogan eettisiä ohjeita, 50 tuntia ammatillisia perusteita joogan opettamiseen kuten pedagogiikkaa, ammatillisen kehityksen ymmärtämistä sekä opetusharjoittelua käytännön tilanteissa ja harjoituksissa. Lisäksi koulutuksessa on 15 h syventäviä opintoja, jotka sisältyvät edellä mainittuihin kokonaisuuksiin. Nimensä mukaisesti koulutuksen asanaharjoitus rakentuu Surya Namaskara, eli aurinkotervehdyssarjan asanoiden ympärille.

Koulutuksen sisältö:

  • Jooga kokonaisvaltaisena menetelmänä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä
  • Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
  • Oman harjoituksen syventäminen kokemuksellisesti ja käytännön harjoituksissa
  • Hengitys ja meditaatio osana omaa harjoitusta sekä opetusta
  • Joogan filosofia teoriasta käytäntöön
  • Anatomia ja fysiologia toiminnallisesta näkökulmasta
  • Joogan opettaminen ryhmälle
  • Joogatuntien suunnittelu
  • Erityistilanteet, vammat ja sairaudet opetuksessa sekä odotusajanjooga
  • Joogaopettajuus ammattina, markkinointi ja yritystoiminta
  • Erilaiset pedagogiset menetelmät joogan opettamisessa

Jokaisessa lähijaksossa on oma teema, jonka ympärille asanaharjoitus sekä muu opetus rakentuu. Lähijaksoissa opiskellaan käytännönläheisesti teeman ympärillä erilaisia harjoituksia ohjatusti, ryhmissä sekä parityöskentelynä. Lähijaksoissa tehdään asana-, hengitys- sekä meditaatioharjoituksia sekä opiskellaan käytännönläheisesti työpajoissa erilaisia avustustekniikoita pari- ja ryhmätyöskentelynä. Anatomiassa ja fysiologiassa sekä joogafilosofiassa on jokaisessa osiossa omat aiheensa ja niitä opiskellaan myös itsenäisesti kotitehtävien muodossa. Jokaisella opettajalla on oma vastuualueensa opetuksessa. Opettajat vuorottelevat koulutuksen aikana lähijaksoissa.

Teemojen aiheet osiossa:

1. osio: Asanat osa 1 ja niiden arkkitehtuuri. Jalkapohjien työskentely asanaharjoituksessa. Joogan harrastajasta kohti opettajuutta.

2. osio: Reisien ja lonkan alueen työskentely asanaharjoituksessa. Oman joogapolun reflektoiminen ja sen syventäminen säännöllisen harjoituksen kautta.

3. osio: Lantion alueen työskentely asanaharjoituksessa. Joogan ohjaamisen ja avustamisen perusteet. Apuvälineiden käyttö.

4. osio: Keskivartalon tuki ja vakaus, uddyana-bandha sekä pallean ja lantionpohjan toiminta. Harjoituksen varioiminen ja asanoiden erilaiset vaikutukset.

5. osio: Hartiarengas asanaharjoituksessa. Kehotyypit auyrvedan mukaan. Tuntisuunnitelma ja sen ohjaus.

6. osio: Asanat osa 2 ja niiden arkkitehtuuri. Jalkapohjan toiminnan yhteys nilkkaan sekä koko alaraajan kineettiseen ketjuun. Mantrat ja ääni osana harjoitusta.

7. osio: Polven toiminta. Istuma-asennot asanaharjoituksessa. Opetuksen suunnittelu eri tilanteisiin, suunnitelman toteuttaminen ja analyysi.

8. osio: Lantion merkitys asanoiden linjaamisessa. Turvallisen tilan luominen opetustilanteisiin.

9. osio: Rinta- ja kaularangan toiminta asanaharjoituksessa. Opetusharjoittelu, yksilöllinen ohjaaminen. Variaatiot odotusajalle. Tuolin käyttö harjoituksessa.

10. osio: Kertaus edellisistä. Joogan soveltaminen erityisryhmille. Virtaava harjoitus. Opetusharjoittelu.

Tavoitteet

Koulutuksen jälkeen opiskelija

  • osaa analysoida yksityiskohtaisesti eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
  • osaa rakentaa erityyppisiä joogaohjelmia, joiden erityispiirteenä harjoituksen hallittu hidastaminen
  • osaa ohjata hermostoa rauhoittavia, turvallisuutta lisääviä harjoituksia
  • osaa hallita oppilaan ohjauksen avustustekniikoita asanan syventämiseksi
  • ymmärtää kehollisia rakenteita ja haasteita anatomiaan ja fysiologiaan perehtymällä
  • osaa ohjata oppilasta erilaisissa tilanteissa
  • osaa opettaa joogaa erilaisten pedagogisten oppimismenetelmien avulla

Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Monipuolisen joogaopettajakoulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.


Oppilaiden kokemuksia Samatvan joogaopettajakoulutuksista:

”Oppi ja viisaus ovat läsnä myös kaikkien rivien välissä, jokaisessa kohtaamisessa ja hiljaisuudessa, koska koulutuksen opettajat elävät ja hengittävät joogaa syvästi ja aidosti. Ei suu viivana, vaan huumorin ja lämmön saattelemana.”

”En voi kyllin kiittää viisaita ja taitavia opettajiani - sain ohjaajakoulutuksesta niin paljon purtavaa, että huomaan vielä näin neljän vuoden jälkeenkin palaavani säännöllisesti sekä mielessäni että ihan käytännössä koulutuksenaikaisiin muistiinpanoihini, opetusmatskuihin ja -tilanteisiin. Kun oma näkökulma muuttuu tai oivallus syntyy, teksteistä löytyy aina uusia kerroksia.”

”Jokainen lähijakso antaa oppia juuri sen verran, että aina jää nälkä kuulla lisää. Ja toisaalta jättää myös tilaa ja ilmavuutta ymmärryksen syntyä. Näin monipuolinen tieto joogan fysiologiasta, filosofiasta ja pedagogiikasta rakentuu vankalle pohjalle.”

”Aloitin Samatvan 200 tunnin opettajakoulutuksen syventääkseni omaa joogaharjoitustani, mutta opiskelun aikana löysin myös kipinän ohjata muita ja jakaa saamaani oppia.”

”Arvostan Samatvan koulutuksen perusteellisuutta: lähes kahden vuoden aikana ehtii pohtia omaa suhdettaan joogan kaikkiin aspekteihin ja totisesti syventää omaa harjoitusta niin, että siitä tulee aidosti osa jokapäiväistä elämää. Olen erityisen tyytyväinen siitä, että koulutus antaa hyvät eväät myös aivan aloittelevien oppilaiden turvalliseen asanatyöskentelyn ohjaamiseen.”

Hinta

2500 €

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen näyttökokeen hyväksytysti. Erillinen näyttökoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa osallistujille160 €. RYT joogaopettajan sertifikaattiin vaaditun näyttökokeen järjestää Samatva Oy. Saat näyttökokesta tarkempaa infoa koulutuksen aikana.

Ilmoittautuminen

16.9.24 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Ilmoittaudu koulutukseen