Kolmen oppilaitoksen Kuusamo-opisto

Kansalaisopisto, kansanopisto ja kesäyliopisto

Kuusamo-opisto on vapaan sivistystyön keskus kaikenikäisille. Sen ovet ovat avoinna pohjakoulutuksesta riippumatta sekä paikallisille että Kuusamon ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Opistossa toimii kolme vapaan sivistystyön oppilaitosta. Kansanopistossa voit opiskella joko lukuvuoden kestävillä linjoilla tai pääosin kahdesta kuuteen päivään kestävillä lyhytkursseilla. Opetus painottuu valokuvaukseen, kuvataiteisiin ja kädentaitoihin sekä paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Kansalaisopisto järjestää paikallisen väestön sivistys- ja harrastustarpeista lähtevää koulutusta laajasti eri oppiaineissa. Kesäyliopiston toiminta keskittyy avoimeen korkeakouluopetukseen, ammatilliseen täydennyskoulutukseen ja valmentavaan koulutukseen sekä harrastustavoitteisten kurssien järjestämiseen.

Kuusamo-opiston tilat sijaitsevat omalla viihtyisällä kampuksella keskustassa lähellä kaupunkipalveluja. Ympärillä on Kuusamon tunnetusti kaunis luonto ja vetovoimaisen matkailukaupungin liikunta- ja luontoaktiviteettipalvelut.

Kuusamo-opiston kannatusyhdistys ry ylläpitää kansanopistoa ja kansalaisopistoa. Kesäyliopisto on toiminnallisesti osa Kuusamo-opistoa, mutta kuuluu hallinnollisesti maakunnalliseen Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon.