Opintolinjat

Kuusamo-opistossa voit opiskella valokuvausta, yliopisto-opintoja ja puutyötä yhden lukuvuoden mittaisilla opintolinjoilla. Opiskelu kansanopistolinjoilla antaa sinulle hyvän perusosaamisen valokuvaamisessa sekä luo valmiuksia alan ammatillisiin opintoihin.  Yliopisto-opintojen linja valmistaa sinua yliopisto-opintoihin, ja saat vankan pohjan valitsemallesi alalle. Puutyölinjalla saat oppeja monenlaisten puutöiden tekemiseen. Kansanopistossa opitut tiedot ja taidot parantavat valmiuksiasi pärjätä ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulujen pääsykokeissa. Opiskelu kansanopistolinjalla antaa kuusi lisäpistettä ammatillisen peruskoulutuksen valinnassa. Linjat soveltuvat nuorten lisäksi myös varttuneemmillekin alan harrastajille, jotka haluavat syventää aiempaa osaamistaan.

Kansanopisto on kokonaisuus, joka tarjoaa laadukkaan koulutuksen lisäksi pienimuotoisen ja turvallisen sosiaalisen yhteisön sekä tarvittaessa myös edullisen ruokailun ja majoituksen opiston viihtyisällä kampuksella kaupungin keskustassa. Kuusamo-opisto pystyy tarjoamaan opiskelijoille laadukkaan kuvauskaluston, tietokoneet ja ammattiohjelmistot opiskelukäyttöön, joten opiskelijan ei tarvitse hankkia omia opiskeluvälineitä. Opiskelu on täysipainoista, koska opiskelijat voivat hyödyntää opiston hyvin varusteltuja opetustiloja ja laitteita myös kouluajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Matkailukaupunki Kuusamon ja Rukan liikunta- ja luontoaktiviteetit tarjoavat mukavaa tekemistä ulkoilmaihmisille.

Opiskelija voi turvata opiskeluvuotensa toimeentulon monella eri tavoin. Opiskelu kansanopistossa oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Työelämässä olevat voivat saada vuorotteluvapaakorvausta tai aikuisopintorahaa, ja työttömät voivat tietyin edellytyksin saada päivärahaa opintojen ajaksi. Myös kansanopistolla on käytössä opintoseteliavusta, jolla voidaan osittain kattaa ammatillista koulutusta vailla olevien ja työttömien sekä työttömyysuhan alaisten opintomaksuja. Rahoitusratkaisut ovat moninaisia ja aina yksilöllisiä, joten tarkemmat tiedot kannattaa selvittää omalta osalta.

Linjat 2019-20.

Haku päättyy 31.7.2019, mutta hakuajan jälkeenkin kannattaa tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja. Käytännössä noudatamme jatkuvaa hakua, jonka mukaan valitsemme soveltuvia hakijoita opiskelijoiksi jo ennen hakuajan umpeutumista, joten voit varmistaa valintasi aikaisin ja järjestellä asiat opiskelua ajatellen hyvissä ajoin.

Valokuvauslinja (35 ov)
Puutyölinja (21 ov)