Jaa:

Opintolinjat

Kuusamo-opistossa voit opiskella valokuvausta ja puutyötä yhden lukuvuoden mittaisilla opintolinjoilla. Opiskelu kansanopistolinjoilla antaa sinulle hyvän perusosaamisen valokuvaamisessa sekä luo valmiuksia alan ammatillisiin opintoihin.  Puutyöpajassa saat oppeja monenlaisten puutöiden tekemiseen. Kansanopistossa opitut tiedot ja taidot parantavat valmiuksiasi pärjätä ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulujen pääsykokeissa. Opiskelu kansanopistolinjalla antaa kuusi lisäpistettä ammatillisen peruskoulutuksen valinnassa. Linjat soveltuvat nuorten lisäksi myös varttuneemmillekin alan harrastajille, jotka haluavat syventää aiempaa osaamistaan.

Tutustu tarkemmin tarjolla oleviin linjoihin:

Kansanopisto on kokonaisuus, joka tarjoaa laadukkaan koulutuksen lisäksi pienimuotoisen ja turvallisen sosiaalisen yhteisön sekä tarvittaessa myös edullisen ruokailun ja majoituksen opiston viihtyisällä kampuksella kaupungin keskustassa. Kuusamo-opisto pystyy tarjoamaan opiskelijoille laadukkaan kuvauskaluston, tietokoneet ja ammattiohjelmistot opiskelukäyttöön, joten opiskelijan ei tarvitse hankkia omia opiskeluvälineitä. Opiskelu on täysipainoista, koska opiskelijat voivat hyödyntää opiston hyvin varusteltuja opetustiloja ja laitteita myös kouluajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin. Matkailukaupunki Kuusamon ja Rukan liikunta- ja luontoaktiviteetit tarjoavat mukavaa tekemistä ulkoilmaihmisille.

Opiskelija voi turvata opiskeluvuotensa toimeentulon monella eri tavoin. Opiskelu kansanopistossa oikeuttaa hakemaan valtion opintotukea. Työelämässä olevat voivat saada vuorotteluvapaakorvausta tai aikuisopintorahaa, ja työttömät voivat tietyin edellytyksin saada päivärahaa opintojen ajaksi. Myös kansanopistolla on käytössä opintoseteliavusta, jolla voidaan osittain kattaa ammatillista koulutusta vailla olevien ja työttömien sekä työttömyysuhan alaisten opintomaksuja. Rahoitusratkaisut ovat moninaisia ja aina yksilöllisiä, joten tarkemmat tiedot kannattaa selvittää omalta osalta.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru