Jaa:

 

 

 

 

Opinnot Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kuusamon toimipaikassa

Avoimet yliopisto-opinnot

Kuusamon kaupunki tukee kuusamolaisten opiskelua avoimessa yliopistossa

Kuusamolaisena saat alennuksen opintomaksusta, hae tukea osoittesta kesayo@kuusamo.fi.

Avoimet yliopistot tarjoavat opintoja monenlaisiin osaamistarpeisiin. Kursseja löytyy ammatilliseen täydennyskoulutukseen, osaamisen syventämiseen, tai ne voivat toimia myös reittinä uuteen tutkintoon. Tarjonnasta löytyy sekä yksittäisiä kursseja täsmäopiskeluun että pidempiä opintokokonaisuuksia tutkintoa tavoitteleville.

Kuusamossa on tulevana lukuvuonna tarjolla runsaasti avoimen yliopiston opintoja. Suurin osa opinnoista suoritetaan etänä, mikä tuo lisää opiskelumahdollisuuksia. Myös monia väyläopintoja voi nyt suorittaa etänä myös Kuusamossa, mikä avaa uusia reittejä tutkinto-opintoihin.

Kuusamon kaupunki tukee kuusamolaisten opiskelua avoimessa yliopistossa. Kun ilmoittautudut opintoihin, hae samalla tukea opintomaksuun, saat opintomaksusta alennuksen. Tuen suuruus vaihtelee suoritettavien opintojen mukaan. Tukea haetaan sähköpostitse osoitteesta kesayo@kuusamo.fi, ja tuki myönnetään kaikille hakijoille jotka ovat kirjoilla Kuusamossa.

Opetus on kaikille avointa ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta. Opinnot soveltuvat myös työssäkäyville, sillä ne toteutetaan pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Osa opinnoista suoritetaan kokonaan verkossa oman aikataulun mukaisesti. Opinnot ovat aina yliopistotasoisia, yliopistojen opintovaatimusten mukaisia opintoja. Opintokokonaisuudet hyväksytään suoritukseksi sellaisenaan yliopistossa.

Tutustu opintotarjontaan tästä


Ammatilliset täydennyskoulutukset

 

Onko sinulla tarve kehittää työelämän osaamistasi, hankkia uutta tietoa, vahvistaa työmarkkina-arvoa tai kouluttautua kohti uutta uraa?
Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivan vapaan sivistystyön oppilaitoksen kesäyliopiston laajassa koulutustarjonnassa on eri alojen ammattilaisille suunnattua monipuolista täydennyskoulutusta.
Koulutukset ja opinnot ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille, pohjakoulutuksesta riippumatta.
Tarjonnassa on lyhyempiä muutaman tunnin – päivän kestoisia osaamisen päivittämisen koulutuksia sekä pidempikestoisia osaamisen syventämiseen tähtääviä koulutuskokonaisuuksia.
Verkkokoulutukset mahdollistavat osallistumisen joustavasti mistä tahansa ja lähikoulutuksiin on mukava tulla opiskelemaan yhdessä ryhmän kanssa.

Lisätietoa ammatillisista täydennyskoulutuksista Kuusamossa: Koulutussuunnittelija Johanna Riekki, p. 040 753 5716, johanna.riekki@kuusamo.fi

 

Kielikurssit

Vuonna 2021 kielikurssit siirtyivät kansalaisopistolta kesäyliopiston järjestettäviksi. Kurssien toteutustapa ei ple muuttunut, kurssit järjestetään edelleen samalla aikataululla ja ilta-aikaan kuten kansalaisopistossakin.

Kaikki Kuusamossa järjestettävät kielikurssit löydät täältä.

 

Alppihiihdon ja lumilautailun ohjaajakurssit

Kesäyliopisto järjestää Rukalla hiihdon- ja lumilautaopettajakoulutusta kausittain useana eri ajankohtana yhteistyössä Kuusamo-opiston, SHKY ry:n ja Rukan hiihtokoulun kanssa.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n koulutuskonseptin mukainen alppihiihdon ohjaajakoulutus keskittyy hiihdonopetuksen perusteisiin ja omien taitojen kehittämiseen sekä alkeistason asiakkaiden ohjaamiseen.
Kurssille voi osallistua sinä vuonna, jolloin täyttää 17 vuotta.  Kurssilaisilta edellytetään hyvää peruslaskutaitoa kaikissa olosuhteissa sekä kiinnostusta opetustyötä kohtaan. Kurssin käyneellä on valmiudet toimia hiihdonopettajana hiihtokeskuksissa. Rukalla opetustyötä voi tehdä joustavasti haluaminaan ajankohtina opiskelujen ja muiden töiden ohessa Rukan hiihtokoulun kannatusyhdistys ry:n freelance-opettajana. Yhdistys tarjoaa opetustyön lisäksi myös erittäin tasokasta jatkokoulutusta, todella innostavan työyhteisön ja sijainniltaan loistavan majoitusmahdollisuuden.

Lisätietoa alppihiihdon ja lumilautailun opettajakursseista osoitteesta ppkyo.fi.

Yhteystiedot

kesayo@kuusamo.fi
040 860 8715 toimisto
040 523 3158 Kari Kantola, koulutuspäällikkö
040 753 5716 Johanna Riekki, koulutussuunnittelija (ammatillinen täydennyskoulutus)
0400 175 657 Hanne Palosaari, koulutussuunnittelija (avoin yliopisto, kielikurssit, alppihiihdon ohjaajakurssit)

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto on perustettu vuonna 1951. Kuusamon toimipaikka on toiminut vuodesta 1974. Kesäyliopisto tarjoaa koulutuspalveluja eri asiakasryhmille. Pääosa opetuksesta on avointa yliopisto-opetusta ja ammatillista täydennyskoulutusta, joiden lisäksi järjestetään valmentavia ja harrastustavoitteisia kursseja. Ohjelmistoon sisältyy myös erilaisia yleisötilaisuuksia. Kesäyliopiston opetus on pääsääntöisesti kaikille avointa aikaisemmasta pohjakoulutuksesta tai iästä riippumatta.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru