Lasten ja nuorten kuvataidekoulu

Kuvataidekoulun perusopetus antaa tavoitteellista ja vuodesta toiseen etenevää kuvataiteen opetusta lapsille ja nuorille. Tavoitteena on saada hyvät valmiudet kuvien ja taiteen tekemiseen.

Lasten- ja nuorten kuvataidekoulun lukuvuosi alkaa 28.8.2017 ja päättyy 17.5.2018.

Opettaja taiteen maisteri Mirja Mäki.

Työajat:
5 – 6 v. 34 tuntia / oppilas / lukuvuosi, 1 tunti / vko / oppilas
Muut 68 tuntia / oppilas / lukuvuosi, 2 opetustuntia / vko / oppilas

Loma-ajat:                    
Syysloma 16.10.2017 – 22.10.2017
Joululoma 25.12.2017 – 1.1.2018
Hiihtoloma 5.3.2018 – 11.3.2018

Arkipyhinä ei myöskään ole opetusta.

Kuvataidekoulussa opiskellaan monipuolisesti eri materiaalien ja tekniikoiden käyttöä kullekin ikäryhmälle soveltuvilla tavoilla.

Kuvataidekoulun kurssit löydät täältä

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun valokuvauslinjalla kuvia tuotetaan eri välineillä ja tekniikoilla. Opiskellaan valokuvauksen perusteita, erilaisten kameroiden hallintaa ja kuvien vedostamista. Opitaan kuvan rakentamista, sommittelua ja rajausta, käytännön harjoituksissa. Muokataan ja rakennetaan kuvia Adobe Photoshopilla ja tutustutaan älypuhelimen ilmaisiin kuvanmuokkaussovelluksiin. Käsitellään mediakuvastoa ja muuta kuvamaailmaa havainnoiden ja kriittisesti, tutustutaan erilaisiin valokuvaajiin ja tyyleihin sekä valokuvan erilaisiin mahdollisuuksiin. Kuvataan ulkona, sisällä ja studiossa, kokeillen ja ympäristöä havainnoiden kaikilla aisteilla. Tehdään tarinoista kuvia ja kuvista taidetta. Älypuhelin tarvitaan, kameran voi lainata opistolta.

Kuvataidekoulun valokuvauslinjan löydät täältä