Jaa:

Kansalaisopisto

Kursseillemme voit ilmoittautua ympäri vuoden. Päivitämme jatkuvasti tarjontaamme.

Kurssitarjonta löytyy: https://uusi.opistopalvelut.fi/kuusamo/fi/

OSAAMINEN NÄKYVÄKSI

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut tavoitteeksi, että vapaassa sivistystyössä (ml. kansalaisopistot) hankittu osaaminen tehtäisiin paremmin näkyväksi, jotta sitä voisi hyödyntää esimerkiksi tutkintotavoitteisessa koulutuksessa tai työelämässä. Kansalaisopistojen vapaatavoitteisten opintojen suoritustietoja on ollut 1.8.2021 alkaen mahdollista viedä valtakunnalliseen Koski -tietovarantoon, johon kerätään henkilön opintosuoritteita ja tutkintotietoja. Suoritusmerkinnän vieminen tietovarantoon edellyttää, että kurssi on kuvattu osaamisperusteisesti, opintopisteytetty ja arvioitu. Koski -tietovarantoon merkityt kurssisuoritukset helpottavat kansalaisopisto-opintojen hyväksilukemista tutkintotavoitteisessa koulutuksessa.

Osassa Kuusamo-opiston kursseista on osaamisperusteiset kuvaukset ja niistä voi saada arvioinnin ja suoritusmerkinnän. Nämä kurssit tunnistat kurssin nimessä olevasta opintopistekurssi-merkinnästä ja kansalaisopistojen omasta valtakunnallisesta merkistä:

 

Kurssit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja hyväksytyt suoritukset tallennetaan Koski-tietovarantoon. Omat suorituksesi voit käydä katsomassa Oma Opintopolussa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Kansalaisopistojen kursseille voi yhä osallistua kuten ennenkin huolimatta siitä haluaako arvioinnin ja merkinnän vai ei. Jokainen opiskelija saa itse päättää haluaako kurssista arvioinnin ja Koski-tietovarantomerkinnän.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru