Jaa:

Kuusamon LIII Taideleiri

logo

3. - 14.6.2024

Kuusamon Taideleiri on vanhimpia kuvataidetapahtumia koko Suomessa. Tulevan kesän leiri on järjestyksessä jo 53:s. Miltei alusta alkaen leirin kaksi viikkoa kestävään ohjelmaan on kuulunut kolme perinteisen kuvataiteen pääalaa: grafiikka, kuvanveisto ja maalaus. Kuusamon Taideleiriltä ovat löytäneet innostavan työskentely-ympäristön lukuisat kuvataiteen harrastajat ja myös ammattimaiset kuvantekijät.  

 

Taideleirin ohjelmaan kuuluvista kolmesta taiteenalasta osallistujat voivat valita omansa:

Grafiikka: Metalligrafiikan perinteiset tekniikat akvatinta ja viivasyövytys. Käytössä on taidegrafiikan tekemiseen suunniteltu verstas prässeineen, vetokaappeineen ja työkaluineen. Opettajana TaM Riitta Latvala-Erkkilä.

Maalaus: Taidemaalauksen perustekniikat ja työtavat eri materiaaleilla. Työskentelyä ateljeessa ja ulkona, maisema-, asetelma- ja mallimaalaus sekä vapaat aiheet.  Ensimmäisellä viikolla keskitytään erityisesti teoriaan ja toisella viikolla ohjelmassa mm. mallimaalaus. Opistolla on valoisa ja ilmava ateljee ja maalaustelineet. Omia maaleja ym. tarvikkeita kannattaa tuoda mukana. Maalauksen opettajina toimivat Kuusamo-opiston kuvataideopettaja, taiteen maisteri Minna Mukari, sekä taidemaalari, kuvataiteilija Jyrki Poussu.

Pronssivalu/kuvanveisto: Pienikokoisten veistosten muovailu vahaan, mallimuotoilu tai vapaat aiheet. Taidevalun perusteet teoriassa ja käytännössä, muottien valmistus ja poltto, valu pronssiin. Työverstas ja polttouuni, pronssi ja muut perusmateriaalit ovat opistolla. Työskentelyssä tarvittavia pientyökaluja opistolla on niukalta. Omia työkaluja suositellaan otettavaksi mukaan. Soveltuu kokeneille kuvanveiston harrastajille ja ammattilaisille. Opettajana kuvanveistäjä Alex Suomi.

Yhteinen opetus

Tunnin jaksoina järjestetään useimpina arkipäivinä leirin aikana mallipiirustus- tai croquis-tuokioita sekä luentoja kuvataiteesta tai sitä sivuavista aiheista.

Hintatiedot:

Kurssimaksu:
2 viikkoa:

695 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
495 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
445 €, sisältää opetuksen ja lounaan

1 viikko:

445 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan
320 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
290 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk.
Kurssimaksuun sisältyy majoittuminen jo sunnuntaina.

Mikäli osallistut vain yhden viikon osuuteen, ilmoita asiasta lisätietoa kohdassa sekä valitsemasi hintaluokka. Pronssivalussa on mahdollista osallistua vain 2 viikoksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 5.5.2024 mennessä kotisivujen kautta;

tai suoraan toimistoomme; opisto@kuusamo.fi, puh. 040 860 8715.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru