Jaa:

Valokuvauskurssit

Vuoden 2024 valokuvauksen lyhytkurssit löydät alla olevasta kurssilistauksesta. Linkistä pääset tarkempaan kurssikuvaukseen sekä ilmoittautumislomakkeelle.

Henkilökuvaus miljöössä
Vesa Tyni
10. -14.6.2024
Opi Vesa Tynin ohjauksessa henkilö- ja mallikuvauksen salaisuudet erilaisissa ympäristöissä. Kurssi sisältää salamankäytön perusteet, kuvankäsittelyvinkkejä ja kuvakerronnan opetusta. Harrastajatason valokuvaajille suunnattu kurssi kattaa käytännön harjoittelua ja teoriaa, mahdollistaen valaisun ja sommittelun taitojen monipuolisen kehittämisen.

Luonnon siveltimellä – Kesän herkkyys talteen taiteen keinoin
Jaana Kotamäki
24.6.-28.6.2024
Perehdy taiteelliseen valokuvaukseen Jaana Kotamäen opastuksessa. Opi kameran monivalotuksen salat sekä ilmaisun ja sommittelun merkitys luovassa kuvassa. Koet Kuusamon upeat maisemat ottamalla inspiroivia kuvia ja kehität valokuvailmaisuasi kurssilla, joka sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoitteita. Luvassa on syvällistä oppia luonnon eri genreistä, ICM-tekniikasta ja sommittelusta. Kouluttajana on palkittu ammattilainen, joten valmistaudu ainutlaatuiseen kuvauselämykseen.

Digikuvauksen peruskurssi
Petteri Törmänen
1. - 5.7.2024
Tule mukaan oppimaan digitaalista valokuvausta ja kuvankäsittelyä Petteri Törmäsen opastuksella Kuusamon upeissa maisemissa! Kurssi on tarkoitettu kaikille, aivan aloittelijoista kokeneisiin kuvaajiin. Opi kameran perussäädöt, valokuvauksen perustaidot ja käy läpi Adobe Lightroomin alkeet sekä syvemmät tekniikat käytännönläheisten kuvausretkien lomassa. Kurssi sisältää myös kuvien yhteistarkastelua.

Luontoharrastajan valokuvauskurssi
Jarmo Manninen
1. - 5.7.2024
Kurssin tavoitteena on oppia kuvamaan luontoa monipuolisesti alkaen aina maisemasta ja päätyen kesäisen luonnon yksityiskohtiin kuten kasveihin. Tavoitteena on toisaalta oppia kameran perussäätöjä eri kuvauskohteita varten ja toisaalta saada kokemuksia liikkumisesta kameran kanssa kesäisessä luonnossa ammattikuvaajan opastuksella. Kurssilla kuvataan luontoa monipuolisesti ja opiskellaan eri kohteiden tallentamista erilaisilla tekniikoilla. Kurssilla tutustutaan myös käytännön esimerkein kuvankäsittelyyn sekä erilaisiin maisema- ja kasvikuvauksen apuvälineisiin.

Videokuvaus järjestelmäkameralla
Risto Raunio
8.-12.7.2024
Kurssin aikana opiskelija tekee lyhyen videoelokuvan (kesto 2-5 min). Elokuvan aihe on vapaa. Voit käyttää omaa järjestelmäkameraa tai vaihtoehtoisesti koulun kameraa.
Kurssilla käydään läpi seuraavia aihealueita:
- Kuvaussuunnitelma
- Kameran asetukset videokuvauksessa
- Sommittelu, rajaus, kuvakulmat
- Jalustan käyttäminen
- Äänimaailma
- Videomateriaalin tuonti editointiohjelmaan
- Materiaalin leikkaaminen
- Projektin exporttaaminen valmiiksi elokuvaksi

Neljä kansallispuistoa kuvaten
Anna Välimäki
15.-19.7.2024
Tykkäätkö retkeillä ja kuvata samalla ympäröivää luontoa? Tällä kurssilla pääset vierailemaan neljässä kansallispuistossa samalla luontokuvaustaitojasi syventäen. Kurssin retkikohteina ovat Hossa, Riisitunturin kansallispuisto, Oulangan kansallispuisto sekä Sallan kansallispuisto.

Henkilökuvaus miljöössä
Vesa Tyni
19.- 23.8.2024
Opi Vesa Tynin ohjauksessa henkilö- ja mallikuvauksen salaisuudet erilaisissa ympäristöissä. Kurssi sisältää salamankäytön perusteet, kuvankäsittelyvinkkejä ja kuvakerronnan opetusta. Harrastajatason valokuvaajille suunnattu kurssi kattaa käytännön harjoittelua ja teoriaa, mahdollistaen valaisun ja sommittelun taitojen monipuolisen kehittämisen.

Syystaivas ja usvamaisemat
Jarmo Manninen
28.8.-1.9.2024
Kurssilla opiskelemme maisemakuvan tekniikoita ja sisältöä monipuolisesti. Kurssilla tutustutaan revontulten ja linnunradan kuvaamiseen, alkusyksy tarjoaakin upeat puitteet yötaivaan tallentamiseen. Ruska-aika on aluillaan Kuusamossa ja tarjoaa runsaasti värikästä kuvattavaa, ja elokuun lopun sumuiset aamut mahdollistavat upeat maisemakuvat. Retkeilemme Koillismaan hienoimmilla luontokohteilla. Kurssin pääpaino on käytännön tilanteissa luonnossa tapahtuva oppiminen. Kurssiin kuuluu hieman myös teoriaopintoja sekä lopuksi kurssilaisten kuvien arviointia. Kurssin aikana pyrimme hyödyntämään sääolosuhteet tehokkaasti ja kurssiohjelmaa muokaamme tilanteen mukaan mahdollisimman antoisaksi.

Maisemavalokuvaus: ruska ja vanhat metsät
Petteri Törmänen
9.-13.9.2024
Yövy erämaatilalla ja uppoudu valokuvaukseen Kuusamon vanhoissa metsissä! Ensimmäisenä päivänä maisemakuvauksen teorialuennon jälkeen ryhmä siirtyy Näränkävaaran erämaatilalle, joka sijaitsee vanhojen metsien keskellä korkealla vaaralla, josta on komeat näkymät eri puolille Kuusamoa. Maisemakuvaus tapahtuu sekä Närängän tilan lähimetsissä sekä muun muassa 2017 kesällä perustetun Hossan kansallispuiston maisemissa. Kuvauksen lomassa ja iltaisin ryhmä keskustelee Närängän pirtissä päivän kuvauksesta ja kuvauksen tekniikoista. Keskiviikkona on kuvauspäivän jälkeen paluu opistolle, jossa keskitytään torstaina ja perjantaiaamupäivänä kuvien käsittelyyn ja arviointiin yhdessä.

Tähdet ja Kuusamo
Ari-Matti Nikula
11.-15.9.2024
Kuusamo Nature Photo -tapahtuma ja maisemavalokuvauskurssi samassa paketissa!

Maalattu ruska – valokuvauksen luovia tekniikoita
Ari-Matti Nikula
16.-20.9.2024
Tällä kurssilla on sekä etäopetusta että lähijakso. Näin lähiopetusviikon aikana jää enemmän aikaa käytännön harjoitteluun, ja lähijakson jälkeen on mahdollista syventää taitojaan itsenäisesti ja saada palautetta myös kurssin päätyttyä. Tämä antaa hyvät edellytykset jatkaa harrastusta eteenpäin.

Luonnon siveltimellä – syksyn sävyt talteen taidepensselin tavoin
Jaana Kotamäki
16.-20.9.2024
Kurssilla perehdytään monipuolisesti luoviin kuvaustekniikoihin sekä teoriassa että käytännössä. Kurssilla huomioidaan kaikki luonnon genret, niin lintukuvauksesta nisäkäskuvauksiin kuin lähikuvauksesta maisemakuvauksiinkin. Pääpaino on ilmaisutaitojen kehittämisessä, kuvan rakenteen ymmärtämisessä sekä sisällön ja sommittelun merkityksestä kuvan lopputulokseen. Unohtamatta myöskään omien tunnetilojen välittämistä kuvien kautta. Kaikkea tätä on mahdollista päästä opiskelemaan Kuusamon upeisiin maisemiin asiantuntijan johdolla.

Virtavedet ja rotkolaaksot
Petteri Törmänen
23. - 27.9.2024
Tällä kurssilla kuvauskohteena ovat Koillismaan upeat rotkolaaksot sekä hienoimmat kosket, putoukset ja purot kauneimpaan ruska-aikaan. Retkiä tehdään myös vähemmän tunnetuille kuvauspaikoille.Kuvausretkien jälkeen kuvatiedostojen peruskuvankäsittelyä Adobe Lightroom-ohjelmalla. Kurssin tavoitteena on saada perustiedot maisemien kuvaamisesta, kameratekniikasta, jalustan käytöstä ja kuvatiedostojen käsittelystä.

Henkilökuvaus studiossa
Vesa Tyni
14. - 18.10.2024
Kurssilla valokuvataan mallia ja muita henkilöitä Kuusamo-opiston valokuvaustudioissa, joissa on studiovälineet malli- ja henkilökuvaukseen sekä käsitellään valokuvia tietokoneluokassa, jossa on tarvittavat Adoben kuvankäsittelyohjelmat. Kurssilla voi kuvata myös miljöön omalla valolla halutessaan, mutta valaisulla pääsee parempaan lopputulokseen.

Ruoka- ja esinekuvaus studiossa – työpaja
Vesa Tyni
19.10.2024
Kurssilla valokuvataan ruokaa ja erilaisia esineitä ja niiden esillepanoja valokuvaustudioissa, joissa on studiovälineet sekä käsitellään valokuvia tietokoneluokassa, jossa on tarvittavat Adoben kuvankäsittelyohjelmat.

Lightroom -kuvankäsittely tutuksi
Jarmo Manninen
6.-10.11.2024
Kurssilla tutustumme Adobe Lightroom -kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksiin. Aloitamme ohjelman perusominaisuuksista ja etenemme edistyneisiin toimintoihin, kuten maskien käyttöön sekä hdr- ja panoraamatekniikoihin. Kurssin ohjelmaan kuuluu myös muutama kuvausretki Koillismaan kuvauksellisiin paikkoihin, joissa voimme tallentaa kuvamateriaalia kuvankäsittelyyn.

Ensilumi etsimessä
Petteri Törmänen
18.-22.11.2024
Marraskuussa luonto valmistautuu sydäntalveen. Kirkkaat pakkaspäivät ja kuuraiset puut luovat kauniita näkymiä Kuusamon parhailla kuvauspaikoilla. Tällä kurssilla keskitytään marraskuun ainutlaatuisen valon tallentamiseen kirkkaista pakkasaamuista iltapäivän pitkiin sinisiin hetkiin. Kuvataan jäätyvien luonnonpurojen kauneutta, sumuisten pakkaspäivien harmautta ja ensilumen kosketusta luontoon.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru