Jaa:

Kouluttajaesittelyt

Jarmo Manninen

Jarmo

Jarmo Manninen on aloittanut kuvausharrastuksen 90-luvun alkupuolella filmille kuvaten. Alusta lähtien luontokuvaus oli kiinnostavinta. Matkan varrella on tullut eri kokeiltua monipuolisesti eri tekniikoita, palkkikameroista mustavalkovedostukseen. Suosikkikohteita ovat linnut ja maisemat. Nykyisin kuvaan paljon panoraama-tekniikkaa käyttäen. Ammattimaisesti olen työskennellyt valokuvauksen parissa kymmenisen vuotta. Tällä hetkellä asun Kuusamossa, jonka monipuolinen luonto tarjoaa loputtomasti virikkeitä. Olen käynyt Kuusamo-opiston valokuvauslinjan, sekä erilaisia lyhytkursseja. Kuviani on julkaistu koti- ja ulkomailla. Vuoden Luontokuva-kilpailussa on 15 kuvaa palkittu sekä lukuisia palkintoja ulkomaisista kilpailuista. Vuonna 2004 on myönnetty kansainvälisen valokuvausjärjestö FIAP:n EFIAP-arvonimi. Olen jäsen Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:ssä.

 

 

arimattiAri-Matti Nikula

Luonto on kiinnostanut minua koko ikäni ja kun valokuvaus tuli osaksi elämääni, niin luontokuvaus oli itsestään selvää. Halusin laajentaa osaamistani nopeasti ja suoritin muutamia lyhytkursseja sekä Kuusamo-opiston valokuvauslinjan. Alusta lähtien kuvasin luontoa monipuolisesti ihan makrosta maisemaan. Viimeisten vuosien aikana taiteellisempi luontokuva on ottanut yhä suurempaa roolia. Uusien menetelmien etsiminen ja teknisten haasteiden ratkaiseminen oman kuvallisen ilmaisun käyttöön kiehtoo myös paljon.

Vuoden Luontokuva -kilpailussa olen saavuttanut 11 palkintosijaa ja Kuusamo Nature Photo -tapahtumassa kahdeksan.

Asun nykyisin Kuusamossa ja olen suorittanut Valokuvaajan Ammattitutkinnon ja olen Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n jäsen.

Mikko Oivukka

MikkoOMikko Oivukka on Kuusamossa toimiva lintu- ja luontovalokuvausopas, joka on kouluttanut monipuolisesti lintuharrastuksen alkeista lintujen lajintunnistukseen jo usean vuoden ajan.
"Olen harrastanut lintujen tarkkailua lapsesta lähtien ja haluan jakaa omia kokemuksiani ja auttaa tutustumaan lintujen tarkkailun saloihin. Muutin Varsinais-Suomesta Kuusamoon vuonna 2017 ja Kuusamon luonto on vienyt mukanaan. Täällä löytyy vielä monipuolisesti lajeja eri suunnista, kuten itäiset sinipyrstö ja pohjansirkku, lapin kuukkeli ja lapintiainen sekä useat mielenkiintoiset kanalintu- ja pöllölajit. Linturetkellä Kuusamossa löytyy joka päivä jotain mielenkiintoista nähtävää, joten on ilo jakaa ne kaikkien kanssa."  

 

 

 

Vesa Tyni

vesatyni

Olen Kuusamosta kotoisin oleva Turussa asuva kuvajournalisti, jonka päätyönä ovat henkilökuvaukset monenlaisiin julkaisuihin. Aloitin urani Kuusamossa sanomalehtikuvaajana Hannes Heikuraa ihannoiden. Pidän edelleen journalistisesta lähestymistavasta vaikka haluankin tallentaa maailmaa omalla tavallani. Valaisuni avulla voin kääntää kuvien tunnelman päälaelleen ja kertoa kuvattavan tarinan haluamallani tavalla.

Erityisesti sydäntäni lähellä on yhteiskunnallisesti kiinnostavat aiheet ja niiden kuvittaminen. Sukupuolena ihminen -projektimme sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019 ja tällä hetkellä työn alla on masennuksesta kertova Mielimaissa -projekti. Kalenteriini mahtuu tietysti myös roppakaupalla kevyitä aiheita, jotka tasapainottavat arkea mukavasti.

 

Risto Raunio

ristoRisto Rauniolla on vuosien kokemus Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opettajana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annaAnna Välimäki

Anna Välimäki on luontokuvauksen osalta Kuusamo-opiston oma kasvatti. Anna on käynyt monia opiston lyhytkursseja ja valmistui valokuvauslinjalta keväällä 2021. Sen jälkeen Anna on opettanut luontokuvausta Kuusamo-opistolla erilaisilla lyhytkursseilla. Kuusamoon hän muutti pysyvästi vuonna 2020. Anna kuvaa luontoa monipuolisesti tuoden esiin sen monimuotoisuutta ja ainutlaatuisuutta. Erityisesti häntä miellyttää juuri pohjoisen karu ja kaunis luonto.

 

 

 

 

 

Petteri Törmänen

​Petteri Törmänen, syntyperäinen kuusamolainen ammattiluontokuvaaja,
joka viihtyy vanhoissa metsissä ja tykkää kuvata luonnon monimuotoisuutta.

 

Jaana Kotamäki

jaanak

Kansainvälisesti palkittu turkulainen ammattivalokuvaaja ja valokuvataiteilija Jaana Kotamäki.

https://www.jaanakotamaki.com/luontokuvaus

https://www.facebook.com/jaana.kotamaki

Jaana Kotamäki on pitkän linjan kansainvälisesti palkittu ammattivalokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hän on valokuvausalan yrittäjä ja työskentelee sekä studiossa että miljöössä ja hänellä on sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Hän toimii myös valokuvauksen kouluttajana ja on vakituisena avustajana valokuvausalan lehdissä.

Luonnon kuvaaminen on ollut hänellä aina se kantavin voima. Dokumentaarinen kuvaustapa on jäänyt viime vuosina hieman vähemmälle, kun tilalle on noussut yhä vahvemmin taiteellisempi lähestymistapa.  Jaana on kuvannut luontoa aina hyvin monipuolisesti, joten kaikki kuvausgenret ovat mukana yhä myös tänä päivänä ja myöskin erilaisissa luovissa kuvaustekniikoissa.

Jaanan kuvat syntyvät pitkälti erilaisten värien, muotojen ja tunnetilojen siivittäminä.
Kuvausaiheita hän ammentaa niin luonnon eri muodoista, linjoista, rytmeistä kuin liikkeistäkin. Välillä graafisuus ja minimalistisuus ovat nousseet tehokeinoiksi, tai lopputuloksena puhdas abstraktio.

Jaana on sekä Ammattivalokuvaajat (SAV) ry:n että Ammattiluontokuvaajat (SAL) ry:n jäsen.

 

Peter Tarvainen

Aloitin kuvaamaan luontoa videoiksi ja kuviksi 2004 jolloin hankin ensimmäisen pokkarikameran. Harrastus vei mukanaan täysillä ja pyörin tuohon aikaan paljon hirvieläimiä kuvailemassa Kirkkonummella ja lintuja kuvaamassa Saaristomerellä. Olen kuvannut ja editoinut musiikkivideoita ja erilaisia muita projekteja. Nykyään olen ollut jo vuosia intohimoinen tubettaja Retkireppu kanavan takana joka tuottaa sekä luonto,- että vaellusvideoita lähes täyspäiväisesti. Kanava on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista oman aihealueensa kanavista. Videotuotannoissa keskityn kuvan ja äänen erinomaiseen laatuun sekä jouhevaan tarinan kerrontaan.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru