Jaa:

Kouluttajaesittelyt

Jarmo Manninen

Jarmo

Jarmo Manninen on aloittanut kuvausharrastuksen 90-luvun alkupuolella filmille kuvaten. Alusta lähtien luontokuvaus oli kiinnostavinta. Matkan varrella on tullut eri kokeiltua monipuolisesti eri tekniikoita, palkkikameroista mustavalkovedostukseen. Suosikkikohteita ovat linnut ja maisemat. Nykyisin kuvaan paljon panoraama-tekniikkaa käyttäen. Ammattimaisesti olen työskennellyt valokuvauksen parissa kymmenisen vuotta. Tällä hetkellä asun Kuusamossa, jonka monipuolinen luonto tarjoaa loputtomasti virikkeitä. Olen käynyt Kuusamo-opiston valokuvauslinjan, sekä erilaisia lyhytkursseja. Kuviani on julkaistu koti- ja ulkomailla. Vuoden Luontokuva-kilpailussa on 15 kuvaa palkittu sekä lukuisia palkintoja ulkomaisista kilpailuista. Vuonna 2004 on myönnetty kansainvälisen valokuvausjärjestö FIAP:n EFIAP-arvonimi. Olen jäsen Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:ssä.

 

 

 

 

Olli Lamminsalo

olliOlen Kuusamossa asuva luontoa nykyään monipuolisesti kuvaava Canon-mies, jolle innostus lintuihin jäi päälle 1960-luvun lopulla ja lintuhavainnot ovat tallessa vuodesta 1971. Kuusamon luonto, maisemat ja erityisesti taigametsien linnut tekivät lähtemättömän vaikutuksen stadilaiseen vuonna 1990, kun otin osaa ensimmäisen kerran Kuusamon SM-Lintumaratoniin. Siitä lähtien visiitit Koillismaalle olivat vuosi vuodelta pidempiä ja lopulta muutto etelän ruuhkista Kuusamoon toteutui vuonna 2003.

 

 

Vesa Tyni

vesatyni

Olen Kuusamosta kotoisin oleva Turussa asuva kuvajournalisti, jonka päätyönä ovat henkilökuvaukset monenlaisiin julkaisuihin. Aloitin urani Kuusamossa sanomalehtikuvaajana Hannes Heikuraa ihannoiden. Pidän edelleen journalistisesta lähestymistavasta vaikka haluankin tallentaa maailmaa omalla tavallani. Valaisuni avulla voin kääntää kuvien tunnelman päälaelleen ja kertoa kuvattavan tarinan haluamallani tavalla.

Erityisesti sydäntäni lähellä on yhteiskunnallisesti kiinnostavat aiheet ja niiden kuvittaminen. Sukupuolena ihminen -projektimme sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019 ja tällä hetkellä työn alla on masennuksesta kertova Mielimaissa -projekti. Kalenteriini mahtuu tietysti myös roppakaupalla kevyitä aiheita, jotka tasapainottavat arkea mukavasti.

 

Risto Raunio

ristoRisto Rauniolla on vuosien kokemus Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opettajana.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru