Jaa:

Vuodessa luontokuvauksen ammattilaiseksi…?

Julkaistu 29.09.2022

… Suomen luontokuvauksen pääkaupungissa Kuusamossa ja osaajien opissa. Eihän sellaisesta tarjouksesta kannata kieltäytyä!

Olen Eerik lehto, 51-vuotias IT-alan ammattilainen. Muutin Etelä-Suomesta Kuusamoon pari vuotta sitten. Olen kulkenut useita vuosia kameran kanssa kotimaassa ja maailmallakin, kokeillen valokuvauksen osa-alueita. Pohjoisen luonto, taivaan valoilmiöt, linnut, eläimet ja maisemat kuitenkin ovat ne, joiden pariin palaan aina uudestaan. Muutto Koillismaalle oli unelmien täyttymys.

Vuosien varrella olen hankkinut kuvauskalustoa ja jonkinlaiset perustaidot itse opiskellen. Jotain kuitenkin puuttui, oli kova halu alkaa luomaan jotain omaa, jolla voisi erottua massasta. Harrastus tuntui jumittuneen paikalleen, kun osasi vain kopioida muiden tekemisiä, eikä oikein tiennyt miten pääsisi eteenpäin. Välillä tuntui, että onnistunut kuva syntyi enemmän tai vähemmän vahingossa.

Näin ilmoituksen Luontokuvaajan ammatilliset taidot -koulutuksesta (LAT22) ja ajattelin pyrkiä mukaan. Ajatus opiskelusta tuntui pitkästä aikaa taas mukavalta. Ja toiveena oli saada lisää intohimoa kuvaamiseen uusien oppien avulla. Olen myös haaveillut työskenteleväni tulevaisuudessa jollain tavalla luonnon ja luontokuvauksen parissa. Siihenkin olisi ehkä enemmän edellytyksiä, kun olisi hieman koulutusta taustalla.

Joulukuussa 2021 sain mukavan sähköpostin. Minut oli valittu Luontokuvaajan ammatilliset taidot -koulutukseen. Opintosuunnitelma soveltui erittäin hyvin päivätyön ohessa suoritettavaksi. Työnantajakin suhtautui kannustavasti opiskeluun.

Heti alusta alkaen kävi ilmi, että olen erinomaisessa seurassa sekä opettajien, että opiskelutovereiden osalta. Kuusamossa valokuvaukselle on pitkät perinteet, tuntuu hienolta saada kulkea niitä jälkiä, joita alan pioneerit ja ammattilaiset, kuten Hannu Hautala, sekä opettajamme ovat viitoittaneet. Kuusamon luonto ja ympäristö ei myöskään selityksiä kaipaa, valokuvaajalle se on paratiisi kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Opetusta voi kuvailla kahdella sanalla: laatu ja monipuolisuus. Olemme kuvanneet hyvin monin eri tavoin ja yhdistäneet eri kuvaustekniikoita ja välineitä. Luovat menetelmät antavat lisää mahdollisuuksia tehdä uutta ja persoonallista, jopa sellaista, jota kukaan ei ehkä ole aiemmin tehnyt. Minulle on ollut myös tärkeää oppia katsomaan ja arvioimaan kuvaa uudella tavalla. Ja yhä useammin huomaan, että onnistunut kuva ei enää olekaan ihan pelkkä vahinko. Myös suunnitelmallisuus sekä ympäristön ja luonnon huomioiminen on tullut enemmän osaksi omaa toimintaa.

Meidän LAT22-tiimistä on hitsautunut tiivis, yhteistyökykyinen, ammattitaitoinen ja iloinen porukka, joka osoitti osaamisensa Kuusamo Nature Photo luontokuvausfestareilla kotimaisten ja ulkomaisten ammattilaisten rinnalla. Saimme esittää kuvaesitykset yleisölle ja rakentaa yhdessä oman valokuvanäyttelyn. Palaute esityksistämme oli todella positiivista ja näyttelymmekin teki ilmeisesti vaikutuksen, koska se jatkaa matkaansa eteenpäin Syötteen luontokeskukseen.

Opiskeluvuosi on ollut upea kokemus ja kokonaisuus. Olen saanut valtavasti oppia ja motivaatiota luontokuvaamiseen ja pystyn tuottamaan kuvia uusilla tavoilla. Olen myös päässyt verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa. Tulevaisuudessa saattaa myös siintää työtä luonnon ja luontokuvauksen parissa, kukapa tietää... LAT22 on ollut ihan paras kuvausreissu 😊.

Kommentit

Kirjoittanut pRJSgfSSO | 11.02.2024 15:52:08

Moderate exercise, in this case, can be very empowering in alleviating the stress of infertility levitra sample online pharmacy Parenting After Infertility or Loss

Kirjoita uusi kommentti

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru