Tervetuloa Kuusamo-opistoon!

Kuusamo-opisto on vapaan sivistystyön keskus kaikenikäisille. Sen ovet ovat avoinna pohjakoulutuksesta riippumatta sekä paikallisille että Kuusamon ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Opistossa toimii kolme vapaan sivistystyön oppilaitosta: kansanopisto, kansalaisopisto ja kesäyliopisto. Kuusamo-opiston tilat sijaitsevat omalla viihtyisällä kampuksella keskustassa lähellä kaupunkipalveluja.

 

 

 

Retki kädentaitomessuille Tampereelle 17. - 19.11.2017

Tampereen käsityömessut on vuoden odotetuin tapahtuma sadoille käsityöyrittäjille, tuhansille alan ammattilaisille ja harrastajille sekä kotimaisista käsityötuotteista kiinnostuneelle suurelle yleisölle.

Lue koko uutinen

Luontoelokuvia Kuusamo-opiston teatterisalissa to 7.9. ja pe 8.9.

Kuusamo-opistoilla esitetään kaksi Petteri Saarion elokuvaa, joista molemmat ovat kuusamolaisittain ajankohtaisia ja kiinnostavia. Torstai-iltana esitettävä Aktivisti käsittelee kaivostoiminnan, luonnon ja ja ihmisen suhdetta. Kun teini-ikäinen tyttö haastaa maailman suurimpiin lukeutuvan kaivosyhtiön, monet hymähtelevät väheksyen. Pian vähättely muuttuu ihailuksi. Nuoresta tytöstä, kaivosmiehen tyttärestä, kasvaa kaivosten vastaisen kamppailun näkyvin hahmo Suomessa, Lapin rohkea Jeanne d'Arc. Perjantaina esitettävä elokuva käsittelee Oulangan ja Paanajärven kansallispuistojen luontoa sekä luonnon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Perjantaina nähdään myös Juha Taskisen elokuva yhdestä merkittävimmästä kansalliseläimestämme Saimaan norpasta sekä italialaisten tekemä dokumentti luontokuvaaja Hannu Hautalasta. Vuonna 1993 tehdystä elokuvasta tekee tänään erityisen sen historiallisuus. Elokuvan musiikista vastaa maailmankuulu ja Irlannin tunnetuin laulaja Enya.

Lue koko uutinen

Tervetuloa Kuusamon ruskaan ja kansainväliselle XXII Nature Photo luontokuvafestivaalille 7. - 10.9.2017

Mukana korkeatasoisia näyttelyitä, huippukuvaajia maailmalta, someilmiö Konsta Punkka sekä konsertti, jossa esiintyy suomirockin elävä legenda Pauli Hanhiniemi Retkue-bändinsä kanssa. Festivaalin juontaa Kimmo Ohtonen.

Lue koko uutinen

Kaikki kansalaisopiston kurssit löydät tästä »

Hae kansanopistokursseja

Tulevat kurssit

Puutyölinja 2017-2018 02.10.2017-06.04.2018