Jaa:

Pronssivalu

Aika ja paikka

24.–31.8.2024, Kuusamo-opisto

Kurssi alkaa lauantaina klo 9.00 ja päättyy lauantaina klo 16.00.
Opetusta yhteensä 45 oppituntia.

Kohderyhmä

Soveltuu sellaisille taiteilijoille ja kuvataiteen harrastajille, joilla on jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta kuvanveistosta.

Kouluttaja

Kuvanveistäjä Alex Suomi

Sisältö

Kurssi alkaa la 24.8. klo 9.00 ja päättyy la 31.8. klo 16.00
Opetusohjelma muotoutuu kurssilaisten töiden edistymisen ja muiden tilanteiden mukaan. Ohjattua työskentelyä on yleensä päivittäin klo 9.00–16.00, töiden vaatiessa (esim. muotin poltto) muulloinkin. Työtilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin.

Kurssi muodostuu kurssilaisen itsensä valmistaman pienikokoisen työn valamisesta perinteisellä vahavalumenetelmällä, jolloin käydään läpi kaikki perinteiseen pronssivaluun kuuluvat vaiheet. Mallit muotoillaan suoraan vahasta ennen kurssia tai sen alkuvaiheessa. Vahamallin päälle valmistetaan kipsin ja tiilimurskan seoksesta muotti, joka poltetaan. Lopullinen pronssityö valetaan valmistettuun muottiin.

Huomioitavaa

Opistolla on tarvittavat perusvälineet ja -materiaalit, mutta myös omia välineitä voi tuoda mukanaan. Varsinkin, jos tulet omalla autolla, kannattaa mukaan pakata runsaampikin työkalu- ja tarvikevarustus. Tarpeellisia ovat mm. vasara, tongit, puukko, sakset, kaksi pakkelilastaa (kapeampi ja leveämpi), messinkiharja, 1–2 metallin työstöön soveltuvaa viilaa, muovailuvälineet, työkäsineet, pölyä suodattavat hengityssuojaimet sekä myös kuulo- ja silmäsuojaimet. Mikäli omistat pienen kulmahiomakoneen, nauhahiomakoneen ("Raspi-Roopen") tai Dremel- pienoisporakoneen, tuo mukanasi jos voit. Omat työkalut ja tarvikkeet helpottavat kurssilla työskentelyä, mutta niiden hankkiminen ei ole edellytyksenä kurssille osallistumiselle. Opiston välittämistä materiaaleista laskutetaan erikseen henkilökohtaisen kulutuksen mukaan.

Hinta

Hinta
1) 540 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ateriat ja saunan
2) 410 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 345 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 10€/vrk.

Huomioi myös materiaalimaksu 55 €/kg, maksu peritään valmiin työn painon mukaan.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 28.7.2024 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuneille lähetetään pääsääntöisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamista kutsu, joka sisältää kurssiohjelman ja laskun (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru